pondělí 17. září 2018

Čerstvý jablečný mošt

Stránky jsou stále aktuální. Prodej čerstvého jablečného moštu při prodeji jablek. Nově vzniklý podnik v Holasicích u Veverské Bítýšky zabývající se výrobou nepasterizovaných 1 ovocných šťáv Vás zve na lahev toho nejčerstvějšího jablečného moštu. Dovoz po Praze až domů zdarma.


Je to také způsob, jak uchovat velice vzácný podíl vitaminů a minerálů na zimní období. Jablečný mošt je velice osvěžující a blahodárným nápojem. Vám domů, bez starostí. Nemusíte tedy zbytečně pokaždé objednávat. Předplatné je možné pouze v Brně, protože jej rozvážíme vlastní dopravou.


Nejlepší mošt je samozřejmě čerstvý , ale pro pozdější konzumaci musíme vyřešit, jak ho konzervovat. Je několik způsobů, jak uchovat nebo zavařit jablečná mošt. Jedním z nich je sterilace v zavařovacích sklenicích. Přefiltrovaný jablečný mošt naplníme do zavařovacích sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme minut při teplotě stupňů.


Po třech dnech nepasterizovaný mošt přechází do fáze jemného kvašení, kdy v lednici zhruba za - dní dozraje ve výborný jablečný burčák. Každý burčák se díky narůstajícím tlaku v lahvi musí hlídat. Pokud necháme i burčák bez povšimnutí dochází u moštu k zoctovatění a vznikne tak jablečný ocet. Lahodná jablečná šťáva z ovoce dodaného od tradičních pěstitelů.


Výrobek obsahuje jen přírodní cukry, při výrobě nebyly použity přidané konzervanty, aromata, cukry ani barviva. Lisováno za studena a šetrně. Obsahuje vlastní řady důležitých vitamínů, prvků, kyselin a pektinů. Zašroubovat,flašky umýt aby nelepily a hotovo. Děláme to tak už několik let a ve velkém množství,fakt se nekazí a vydrží.


Jinou možností, jak vyčistit čerstvý mošt , je filtrace přes plátno, ale my doma ho čistíme jen stažením hadičkou. Zavařené sklenice zkontrolujeme, dobře chycené uložíme ve sklepě. V zimě, když pak takovou sklenici otevřete, vůně jablek z ní provoní celou místnost. Většinou mošt pijeme ředěný vodou.


Tento děj začíná každý podzim, v době sklizně. Najednou jsem jablečný mošt ale říkají mi i šťáva. Mám v sobě to nejlepší, co jablko obsahuje – vitamíny, přírodní cukr, minerály a enzymy, vlákninu.


Uložte si jablečný mošt čerstvý do svého jídelníčku zdarma. Pokud nemáte dostatečně velký mrazák, ale rozumíte si se zavařovacím hrncem, připravte si teploměr. Mošt nalijte do skleněných lahví, které jste předtím důkladně vymyli horkou vodou. Nalijte mošt a dobře uzavřete.


Hrdlo i víčko můžete potřít vysokoprocentním alkoholem. Pozor: pasterizujte mošt ohřátím minimálně na 71°C, ale ne víc než 85°C. To postačí k zahubení nebezpečných bakterií, jako je například e. Použijte kuchyňský teploměr, abyste si teplotu ohlídali.


Děti, staří lidé a lidé s onemocněním imunitního systému by čerstvý jablečný mošt neměli pít. Mošt jablečný s celerem a červenou řepou Celer obsahuje mnoho velmi potřebných vitaminů a minerálů. Je významným zdrojem vitaminů skupiny B. Vitaminy skupiny B jsou velmi důležité pro zdravou kůži, nehty a vlasy, správnou funkci jater a střev, ale i pro silné nervy.


Vrátit se zpět do obchodu Vrá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения