úterý 25. září 2018

Žítkovské čarování recenze

Vydejte se spolu s námi po stopách lidové magie v Bílých Karpatech, nahlédněte do skutečného života žítkovských bohyň, žen, které uměly pomáhat a poskytovat rady tam, kde člověk pro svoji omezenou zkušenost nevěděl, jak dál. Není to úplně dávno, co jsem četla knihu Žítkovské bohyně od Kateřiny Tučkové - recenze ZDE. Románové zpracování témata žítkovských bohyní bylo krásné, ale úplně moc jsem z knihy radostí neskákala. Odkazy na odborné recenze.


Kompletní informace k výběru. Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu. Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah.


Kliknutím na „Rozumiem“ alebo inam súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na ďalších weboch. Kniha Žítkovské čarování zachycuje a popisuje celou řadu magických rituálů používaných v Bílých Karpatech, a také zaklínadla, která byla při nich pronášena. Jsou zde také příběhy lidí, kteří se na některou bohyni obrátili.


Koupit Koupit eknihu Audiokniha. Vysoko v kopcích Bílých Karpat jsou řídce rozeseta přikrčená stavení. Recenze na knihu Žítkovské čarování. Přes propast času se k nám tak dostane vědění získávané a udržované v tajnosti po celá staletí.


Nahlédnete téma z mnoha úhlů pohledu, kniha zaujme a baví, aniž by si pouštěla fantazii na špacír. Literatura faktu jak má být. A přitom vám ponechá vlastní názor a spoustu otázek. Na moravských Kopanicích, v kraji bělokarpatských lesů a horských planin, se protínají siločáry minulosti a budoucnosti.


Jen tak si lze vysvětlit, že některé ženy z osady Žítková uměly nahlédnout do dějů, které teprve nastanou. I přes tyhle výhrady jsou však Žítkovské bohyně nejenom výborným čtením, ale i pobídkou k cestě do Karpat. Zavírat knihu s touhou vydat se do Hrozenkova, to není málo. Tady žily, tady chodily, tady o svatojakubské noci nahé sbíraly byliny, tady zaříkávaly. V každém ze zdejších stavení od Lopeníku po Žítkovou.


Když jsem četla knížku Kateřiny Tučkové Žítkovské bohyně, hned jsem se na Žítkovou zatoužila podívat. Měla jsem pocit, jako bych tam už někdy byla a že se tam zas musím vrátit. Blížila se dovolená v Beskydech, takže jsem do plánu pro celou rodinu vpasovala i Žítkovou. Stálo to za to, protože jsem se dostala do domu poslední z žítkovských vědem Irmy Gabrhelové.


Video-záznam z přednášky folkloristy, novináře a spisovatele Jiřího Jilíka o magickém umění a životě tzv. Kupte knihu Žítkovské čarování od Jiří Jilík na Martinus. Kdo napsal knihu Žítkovské čarování ? Hodnocení, recenze , zajímavosti a informace o knize.


Sobotka, Žítkovské čarování (beseda v rámci Šrámkovy Sobotky) 22. Starý Hrozenkov, Kordárna, Žítkovské čarování (pro akci Zelená louka) 12. Nahlédněte do dnes již zaniklého fenoménu, jehož kořeny sahají do pradávné minulosti. Kopaninách, proslula v minulosti bohyněmi, ženami léčitelkami, které pomocí magie předvídaly budoucnost.


Knížka přináší výbor z tvorby autorů, kteří o bohyních ať již ze zájmu. Bleskové dodání, osobní odběr ZDARMA a dárky za nákup.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения