čtvrtek 13. září 2018

Zádržný systém na střechy

Záchytný systém je zjednodušeně řečeno soustava kotvících bodů , nejčastěji propojená permanentním lanem, ke které se uživatel v případě pohybu v nebezpečných zónách (5m od hrany střechy , světlíku, výlezu) musí připojit pomocí celotělového jistícího postroje, jistícího lana patřičné délky a tlumiče pádu. Zádržný systém je navržen tak, aby vůbec nedošlo k možnému pádu. Funguje tedy jako prevence a neumožní ze střechy spadnout , jelikož Vás k okraji vůbec nepustí. Naproti tomu Záchytný systém Vás spadnout nechá, maximálně však přípustných m, a pak Vás zachytí.


Zádržný systém na střechy

Zádržné systémy na střeše proti pádu osob - způsoby navrhování. Ploché střechy se zvláštními tvary - použití jednotlivých kotvicích bodů a lanového systému Tímto způsobem se lze vypořádat s většinou případů, které mohou nastat u plochých střech. V průběhu životnosti střechy je nutné provádět pravidelné kontroly případně drobné údržby.


Na střechách se v dnešní době nachází různé technologie, ke kterým musí být. Bezpečnost osob , které se pohybují na střechách, se zajišťuje pomocí záchytných systémů a je předepsána v normách i zákonech. U plochých střech musíme zajistit ochranu osob při jejich práci nejen u volných okrajů střechy , tedy po obvodě střechy , ale také při práci v blízkosti světlíků, u technologických prostupů a dalších otvorů , tedy všude tam, kde existuje riziko propadnutí střešní. Vyjímečný, bezpečnostní, zádržný a záchytný systém na ploché střechy SAFEALL.


Přitěžované a pevné body pro uchycení osob na plochých střechách. Uváděné systémy na trh jsou pravidelně kontrolovány a prověřovány. Aktivní podpora našich klientů na stavbách je pro nás samozřejmostí, stejně jako návrhy technických řešení Vašich problémů. Problematikou na stavbě se zabýváme již řadu let a jsme proškoleni praxí.


Budeme se těšit na spolupráci, tým ALLIQ. Airanchor – speciální systém zajištění proti pádu v průmyslu. Díky ramenu otočnému o 360° a akčnímu radiu m lze z jednoho bodu dosáhnout na plochu až 1m2. Záchytný systém se skládá z nerezových kotvících bodů, které jsou upevněné na ploše střechy a slouží k uchycení lana, typ “C” nebo pouze bodově typ “A”. K tomuto kotvícímu zařízení se dle platných norem provádí další kotvení osob , díky čemuž se mohou volně pohybovat po střeše.


Zádržný systém na střechy

Kotevní body se zpravidla navrhují ve vzdálenosti m od okraje střechy. Je možné využít pouze samostatné kotevní body, ke kterým se pracovníci uváží lanem či systém s permanentním nerezovým lanem, kde se pracovník uváže a postupuje po trase lana. Každá střecha by podle zákona měla být vybavena zábradlím, nebo záchytným systémem. Je to z důvodu bezpečnosti práce a pro jištění pracovníků, kteří na střeše mohou provádět údržbu, kontrolu nebo opravu.


Horizontální bezpečnostní liniový systém. Montáž na hotovou krytinu umožňuje využití systému jak pro novostavby, tak zejména pro renovace střech. Díky permanentnímu lanu a speciálně upraveným úchytkám je celý systém plně funkční s možností hladkého přechodu jezdce přes jednotlivé kotvící body.


Zádržný systém na střechy

Pro bezpečnou práci na střeše na ní musí být umístěny záchytné systémy. Jsou nejdůležitějším prvkem pro bezpečnost. Pro záchytné systémy na střechy jsou předepsány zákonné požadavky. Systémové řešení ROCKFALL slouží k vytvoření nebo zvětšení spádu na rovině ploché střechy pomocí izolačních desek a spádových klínů z kamenné vlny.


Kotvící sloupky jsou osazeny na nosné krokve. ZDARMA Vám připravíme nabídku pro konkrétní řešení. V případě, že si nejste zcela jisti, co všechno je potřeba z našeho e-shopu k realizaci Vaší zakázky, nabízíme expertní poradenství ve smyslu, že Vám po dodání potřebných dat navrhneme optimální řešení a to zcela ZDARMA! Pro pořízení zelené střechy bychom se měli ideálně rozhodnout ještě při projektování domu, a to kvůli jeho konstrukci, statice a typu střechy.


Vzdávat se vegetační střechy ale nemusí ani již postavené domy. Pozvánka na seminář 25. Sdružení výrobců pro ploché střechy Vás zve na odborný seminář, který se koná 25.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения