středa 12. září 2018

Jak funguje klimatizace v autě

Možná jste se již někdy zamýšleli, jak taková klimatizace v automobilu vlastně funguje , asi není překvapením, že princip funkce je stejný jako kdekoliv jinde. V automobilech se používá klasické kompresorové chlazení, samozřejmě je ale upravené pro správnou funkci ve vozech. Klimatizace v autě : Je lepší manuální nebo automatická?


V posledních letech se stala klimatizace prakticky standardním prvkem výbavy nových automobilů. Jak ji správně nastavit? Také klimatizace vyžaduje servis.


Autosalon Prima SKODA Servis Servis klimatizace CZ titulky - Duration: 5:29. Zatímco v letních parnech běží často klimatizace auta naplno, v zimě je její použití diskutabilní. Ti, co mají manuální verzi, klimatizaci (či přesněji její kompresor), vyřadí z činnosti prostým zmáčknutím tlačítka „econ“ nebo prostě nezmáčknou „AC“, případně ovladač se symbolem sněhové vločky. Video zde Proudnice obtékající vůz za jízdy zná jistě každý, ne každý však přemýšlel nad prouděním vzduchu uvnitř Octavie či dalších vozů značky Škoda. V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa.


To znamená, že pokud v místnosti chladíme, odčerpáváme z ní teplo. Jako lednicka, chladivo se stlacenim a ochlazenim zkapalni, pak jde pres redukcni ventil do vyparniku, kde je nizsi tlak a tak se odparuje pri nizke teplote a tak dokola. AUTOMATICKA klimatizace funguje tak, ze si nastavis teplotu a. V zimě nemám problém být v autě v triku, manuální klima spolehlivě ohřeje interiér,.


Nezáleží na tom, jak drahou klimatizaci v autě máte. Zápach z klimatizace v autě je ukazatelem zanedbávání jejího čištění. Nevyčištěná klimatizace je ideálním místem pro růst bakterií a plísní. Odborníci proto doporučují aspoň dvakrát ročně klimatizaci vyčistit a vydezinfikovat. Hovět si v parném létě v chládku chtějí i největší šetřílkové.


Automatická klimatizace se spíná sama, s tou problém není. Jinak můžou součásti klimatizace začít korodovat. V první řadě je potřeba si uvědomit, že klimatizace chlad nevyrábí, pouze předává teplo z jednoho prostředí do druhého. Využívá se fyzikálního principu změny skupenství a tím vzniklého teplotního rozdílu. Ne každý ji ale umí v této vlně veder správně používat.


Věděli jste, že klimatizace je účinná pro rychlejší rozmrazení čelního skla v případě, že je motor studený a také pomáhá při odmlžení skel? Doporučuje se alespoň jednou za dva týdny na několik málo minut. To jsem před pár lety jel v půjčeném autě v Tunisku na okraji pouště (Zarzíz, Matmata, Gabés a tak). Tyhle rady jsou asi pro lidi, kteří nejsou schopni mít vlastní názor na klimu. Vyvarujte se také příliš dlouhého pobytu v klimatizovaném prostředí.


Rozhodně si nenastavujte klimatizaci na příliš chladnou teplotu. Je-li klimatizace nastavena často o hodně níž než venkovní teplota, může se podle lékařů vyvinout i revma. V tomto případě se často volí možnost umístění venkovní jednotky na speciální konzoly na fasádu domu nebo umístění na střechu u bytů v posledním patře.


Nejčastější variantou klimatizace do bytu je nástěnná klimatizace , jejíž vnitřní jednotka je viditelně umístěna na stěnu v prostoru, který chcete ochlazovat. Specializované autoservisy mají samozřejmě potřebné vybavení, jak zjistit, zda je s klimatizací všechno v pořádku, ale i vy sami můžete snadno zjistit, jak klimatizace funguje. Chladný vzduch by měl po zapnutí klimatizace začít foukat během několika sekun říká Tomáš Svoboda, ředitel služeb Auto ESA.


Prvním z nich je, že každá kapalina absorbuje mnoho energie, když se vypařuje nebo vaří, a vydává stejné množství energie, když kondenzuje z páry zpět do tekuté podoby. Podceňovat údržbu klimatizace v autě se nevyplácí. Pokud však auto bylo s klimatizací. V autobazaru se na zkoušku funkčnosti klimatizace používá infračervený teploměr, který měří teplotu vzduchu vycházející z ventilačních výdechů. Pojďme si na začátek vysvětlit, jak vlastně klimatizace funguje.


Zdravím, rád bych tady trochu rozvinul téma klimatizace , a to především, zda se vyplatí investovat do automatický, nebo stačí manuální. Jelikož mám auto staré let, kde je manuální klima, určitě se její funkčnost za ty roky u nových aut zlepšila. Topení jde nainstalovat do jakéhokoliv auta.


A jak to celé funguje ? V chladícím okruhu motoru je instalováno topné těleso.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения