středa 11. května 2016

Jak vyčistit stříbro

Jak vyčistit stříbro

Stříbrné řetízky, náramky a další předměty vlivem času černají. Je to způsobeno přítomností sulfidu stříbrného. Pokud vám stříbro zčerná, není třeba zoufat, existují osvědčené postupy, které zvládnete sami, aniž byste museli chodit do. Během minulého roku byl zveřejněn průzkum, který prokázal, že šperky ze stříbra jsou nejvíce prodejné na trhu, ať už se jedná o náušnice, řetízky nebo přívěšky. Metody se různí efektivitou a možnostmi použití na klenoty s kamínky.


Jak vyčistit stříbro

Pokud jste si, stejně jako já, oblíbili spíše stříbro než zlato, všimli jste si už určitě, že tyto řetízky, náramky a prstýnky po čase nevypadají tak pěkně, jako když byly nové. Zmatní a začnou černat. Pokud ale víte jak na to, můžete je doma snadno vyčistit a původní lesk jim rychle vrátit.


Všechno, co k tomu budete potřebovat, najdete doma. Zašlé a špinavé stříbrní předměty a šperky můžete vyčistit několika způsoby. Můžete použít obyčejnou zubní pastu, dále třeba ocet a jedlou sodu nebo zkusit čištění pomocí jedlé sody a Alobalu. Stříbro se snadno poškrábe, protože patří mezi měkké kovy.


Uvnitř šperků dochází k jejich klouzání, což má vliv na jejich lesk a také oxidaci. Jak čistit stříbro doma. Stříbrné šperky, stříbrné prsteny, stříbrné náhrdelníky ─ to vše může časem ztratit svůj lesk. Při čištění stříbra můžeme zvolit několik účinných meto jak šperku zašlý lesk opět dodat.


Sepsal jsem pár ra jak vyčistit stříbro. Krása Šperky Postupy Monika 3. Můžete si je sice nechat vyčistit ve zlatnictví, ale ne každému se tam chce pořád chodit nebo to. V současné době existuje celá řada možností, jak svému šperku vrátit původní krásu a novotu. Rad na to, jak vyčisti stříbrný řetízek, náramek nebo prstýnek je celá řada. Záleží tak na vašich možnostech a času, který čistění věnujete.


Nejjednodušší je odnést stříbrné. Pokud si kupujete stříbrný šperk, připravte se na to, že po čase zčerná. Zčernal vám stříbrný šperk? Není to však známka nekvalitního výrobku, jde o přirozenou vlastnost stříbra. Pokud není klenot povrchově ošetřený rhodiováním, platinováním nebo jiným způsobem, ke zčernání zcela jistě dojde.


My vám poradíme, jak se jej zbavíte a jak nechtěnému vzhledu předcházet nebo jeho nástup. Zubní pasta stříbro vyčistí, může ho ale poškrábat. Další možností, jak vyčistit zčernalé stříbro , je použít obyčejnou zubní pastu. K čištění se pak obvykle používají běžné zubní kartáčky a stříbro se s nimi drhne tak dlouho, až se černého povlaku zbaví.


Ať už jde o stříbrné šperky nebo příbory po babičce, je třeba se postarat o to, abychom stříbrným předmětům znovu dodali lesk. Vlhko v kombinaci s chlórem jsou pro lesklé pěkné stříbro přímo zabijáci, proto bychom stříbrné šperky rozhodně neměli nosit do bazénu. Mezi nejjednodušší a nejrychlejší metody patíí koupě roztoku, který je speciálně určený na čištění stříebra.


Mechanický způsob čištění stříbra. Tento způsob patří k těm méně šetrným možnostem, jak stříbrné šperky a řetízky vyčistit. Stříbro je krásný univerzální kov, a jeho mírný lesk dodává talířům, příborům a šperkům dotyk elegance. Bohužel je stříbro ve srovnání s mnoha častěji používanými kovy celkem křehké a může se snadno zakalit, poskvrnit n. A jak na červené a zelené skvrny? Ty první jsou někdy typem přilepené rzi, vznikají, když na zlatu ulpí nějaká látka později reagující s ovzduším.


Jak vyčistit stříbro

Můžete použít různé chemické prostředky nebo vyzkoušet podobnou metodu, jakou se čistí stříbro. Některé zákeřnější skvrny od rzi svépomocí prostě odstranit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения