středa 11. května 2016

Šalvějový sirup za studena

Vyberte si ze stovek receptů na ŠalvĚjovÝ sirup za studena , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření ŠalvĚjovÝ sirup za studena. Sirup ze šalvěje má protizánětlivé a antibakteriální účinky, takže je vhodný především při nachlazení, potížích dýchacích cest nebo při zažívacích problémech. Můžeme jej užívat samostatně jako prevenci – lžíci denně, nebo jej přidat do čaje, ovšem nedoporučuje se jej užívat.


V druhém případě můžeme využít i šalvěj sušenou a sirup si vyrobíme za studena. Sušenou bylinu nasypeme do jedné čtvrtiny připravené sklenice (jako vždy ji před tím pořádně vyvaříme a vysušíme), přisypeme i po půl lžičce sušeného zázvoru a skořice, díky kterým ještě zlepšíme antibakteriální a.

Potom přecedíme přes plátno do hrnce, přisypeme kyselinu citrónovou a zahříváme na mírném plamenu, až se kyselina citrónová zcela rozpustí. Povaříme cca minut a slijeme do sklenice. Takto připravený sirup necháme vychladnout a skladujeme v lednici, kde vám přes zimu určitě vydrží. Rok a půl je doba, po které většina bylinek ztrácí své léčebné účinky. V zimě ještě vyzkouším variantu za studena se sušenými bylinkami, recept pak určitě doplním.


Druhý den sirup zahřejeme asi na st. C a přelijeme přes plátýnko do vyvařených sklenic. Uchováme na chladném místě.

Hodí se vám do kuchyně. S podobnými plastovými obaly se během nakupování potravin setkáváme velmi často, ovšem ne vždy si víme rady s tím, kam všechny plastové obaly správně vytřídit. Hezký den Leni, v chytrých knížkách jsem se dočetla, že by se šalvějový sirup neměl podávat dětem do let, těhotným a kojícím matkám.


Ze sušené šalvěje jsem sirup sice nikdy nedělala, ale proč to nevyzkoušet. Do sklenice postupně vkládáme květy a lístky šalvěje cukr a každou vrstvu stlačíme. Plnou sklenici uzavřeme a postavíme na místo, kam dlouho svítí slunce – ideálně na parapet u okna orientovaného na.


Tématické fráze: mata recepty recepty z máty šalvějový sirup za studena recept šalvějový sirup recept mátová šťáva šalvěj sirup recept recepty pro diabetiky šalvejový sirup za studena mata recept domácí šalvějový sirup recept na šalvějový sirup stava z maty recepty máta zázvorový sirup za studena domácí sirup ze. Právě včera jsem dělala léta vyzkoušený bezinkový sirup za studena. Vydržel celý rok a je vynikající. Robievala som ho, keď boli deti malé.


Výborný sirup bez tepelného zpracování. Recept je vhodný nejen na jahody, ale i na jiné ovoce například maliny, třešně, rybíz, meruňky apod. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Minulou zimu jsem zkoušela dělat sirup z rýmovníku klasicky za tepla. Hlavní výhodu v přípravě sirupu za studena vidím v tom, že se vařením nezničí prospěšné látky.


Použití sirupu ze smrkových výhonků je velmi široké. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty.

Lehce nahradí drahé přípravky z lékáren. Doma si ho můžete připravit i vy. Přinášíme vám recept na smrkový sirup , který není vůbec složitý. Chcete-li vyrobit bylinný sirup , je výhodnější rostlinu nevařit, ale sirup vyrábět za studena. Platí to třeba u pampeliškového, sedmikráskového, smrkového či jitrocelového sirupu.


Stejně tak zjistíte, jakým způsobem se dá šalvějový čaj připravit. Příprava šalvějového čaje. Pro přípravu šalvějového čaje se hodí hlavně nať a listy rostliny. To se sbírá v době krátce před rozkvětem, za suchého počasí a rostlina se suší rychle ve stínu.


Pro lidský organismus jsou důležité látky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения