čtvrtek 26. května 2016

Jednoduchý nálev na okurky

Na dno sklenice dáme kolečka mrkve, čtvrtku menší cibule, snítku kopru, doplníme okurkami a vším ostatním. Sklenici dolijeme studenou vodou. Zavíčkujeme a zavařujeme obvyklým způsobem. Jednoduchý nálev na okurky.


Jednoduchý nálev na okurky

Nálev na okurky s kořením a křenem. Kořeněný pikantní nálev na okurky. Další Moutnické okurky. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku.


Nevařený recept na nálev určený k nakládání okurek. Recept na okurkový nálev a veškerou zeleninu, který si můžeme připravit i pro jednu sklenici. Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme. Když vezmu tužku a papír, i se surovinami na nálev to vyšlo bratru na 2korun (zohlednila jsem cenu zeleniny, kdybych ji musela kupovat, energii na zavaření nepočítám).


A teď se podívejte, za jakou cenu se v obchodech nabízejí nakládané okurky a zeleninové směsi do salátu. Z uvedených surovin svaříme nálev - necháme vychladnout. Na dno každé sklenice dáme několik koleček mrkve, cibule na to naskládáme očištěné okurky a ně zase cibule, mrkev, kopr a koření. Vše zalijeme vychladlým nálevem.


Kyselé okurky jsou asi nejoblíbenější nakládanou zeleninou. V mnohých rodinách se recepty na nálev na okurky předávají z generace na generaci. Někdo zas zkouší stále něco nové. Nabízíme několik praxí ověřených receptů, jak udělat nálev na okurky. A jako bonus recept na hanácké rychlokvašené okurky.


Návod na jednoduchý nálev a pár receptů na jídla s okurkou najdete hned pod článkem. Sladkokyselý znojemský nálev je vhodný pro nakládání a zavařování zeleniny i jako zálivka zeleniny čerstvé. Vychází z tradic znojemského zpracování okurek.


Okurky skládejte do velikých sklenic a prokládejte koprem, vinnými listy a kolečkama křenu. Je možné přidat i další koření (pepř, nové koření, chilli, bobkový list, česnek) podle Vaší chuti. Zalijeme studeným nálevem - na 1l vody 4dkg soli – nálev musí být až po vrch aby se k okurkám nedostal vzdušný kyslík. Připravíme si nálev na sterilované okurky a na dno lahví dáme bobkový list, nové koření, pepř, hořčičné semínko, kmín a kopr - vše v přiměřeném množství.


Jednoduchý nálev na okurky

Mezi okurky nastrkáme nakrájenou cibuli a mrkev. Kdo má rád ostřejší, může do každé láhve. Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám.


Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny. Slaný nálev na okurky recepty, které budete milovat.


Tématické fráze: lák na okurky okurkový lák lák na houby výborný lák na okurky znojemský výborný lák na okurky recept na lák na okurky lak na okurky recept recept lak na okurky nálev na okurky nejlepsi lak na okurky lák do okurek lák na okurky na jednu sklenici okurkový nálev lák na okurky do jedné sklenice dobrý lák na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения