středa 11. května 2016

Nálev na okurky bez deka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Na nálev budeme potřebovat: 3l vody, 1l octa, 32dkg cukru, 10dkg soli = vše chvíli povaříme. Já samozřejmě také minimálně let zkouším různé nálevy na dobré okurky a ten nálev , který uvádíte dělám také, ale to už je nálev , který je nutno zavařit jak píšete a chuť toho nálevu, respektive okurek je jiná než v nálevu mém a nezavařovaném. Kromě toho ten Váš nálev je běžně dostupný na více inter.


A proč nezkusit nálev bez sacharínů,pokud nejste diabetici,tak je to zbytečné,naopak to ubližuje,já vím,že se to tak dělalo,múj děda též dělal okurky za pomocí sacharinů,ale on byl diabetik. Díky tomuto receptu jsem začala zavařovat okurky , když jsem je poprvé ochutnala, musela jsem je mít. Milotické okurky bez vařeného nálevu. Zobrazit další alternativy. Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám.


Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny. Okurky nalev z deka recepty, které budete milovat. Připravte nálev a povařte asi minut. Do poloviny sklenice narovnejte okurky (ty větší), dále přidejte kolečka cibule, koleček mrkve, kostiček křenu, celerovou nať a kopr, dorovnejte okurkami (malými) a zalijte.


Sterilujte minut na °C. Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Nálev ze tří litrů vyjde.


Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme. Tématické fráze: nálev na okurky bez zavařování nálev na okurky na jednu sklenici nálev okurky zavařování okurek deko okurky bez nálevu zavařování okurek po jedné sklenici okurky nakládačky recept nálev na okurky deko zavařování okurek bez nálevu zavařování okurek v zavařovacím hrnci zavařování okurek nálev. Nejprve si očistím okurky a umyji sklenice a teď to hlavní,dám si vařit jakýkoliv nálev a ten nechám stále vařit,do menšího kastroulku s dám pod pokličku vyvařovat víčka,a zapnu si el troubu na 1st.


Sladkokyselé okurky z deka recepty, které budete milovat. Cibule (není nutná a množství opět záleží na chuti budoucích strávníků) NÁLEV. Toto množství vychází cca na 4–velkých sklenic. Když vezmu tužku a papír, i se surovinami na nálev to vyšlo bratru na 2korun (zohlednila jsem cenu zeleniny, kdybych ji musela kupovat, energii na zavaření nepočítám).


A teď se podívejte, za jakou cenu se v obchodech nabízejí nakládané okurky a zeleninové směsi do salátu. Blíží se doba nakládání okurek. Poradil by někdo recept jak nakládat okurky bez sterilizace? V sezoně nasbírám ob- den na záhoně tak tři sklenky omnia 0. Nechat uložené týden v lednici taky nic moc.


Nakládám okurky pomocí deka bez sterilizace. Do litrů vody přiliju litr octa, pak přisypu 4gramů soli, přidám kuliček nového koření, bobkových listů a hřebíčků. Okurky bez zavařování jsme dělaly před roky na zkoušku a ještě letos jsme našly sklinky ve špajzu kde je přes léto teplo kolem - stupňů - máme tam všechny zavařeniny, a okurky i po takové době jsou dobré.


Teď zkoušíme stejným způsobem dělat papriku. Tohle je nejlepší nálev na okurky , jiný nepoužívám. A důsledně používám pouze Bzenecký ocet, je fakt nejlepší. Ten obyčejný ocet je moc štiplavý. K okurkám do sklenice přidávám vždy ještě vinný list a kousek kopru.


Nálev na okurky bez deka

Tchyně dostala košík okurek-nakladaček, a protože ona už své okurky naložené má, talčí mě do jejich naložení. Problém je v receptech na nálev – zatím všechny recepty používají buď Deko nebo cukerín a já bych svoje okurky chtěla dělat bez chemie. Je uhorková sezóna a tak sa podelím so svojimi skúsenosťami.


Uhorky zaváram už od nepamäti. Mám knižku: Konzervovanie a zaváranie v domácnosti od J. Aj uhorky zaváram bez Deka , nesterilizujem a mám ich chutné, chrumkavé a hlavne, zdravé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения