úterý 8. listopadu 2016

Chov mravenců v gelu

Jestli máte královnu a chtěli by jste jí dát to tohoto gelu , tak to taky není nejvhodnější volba. Gel je náchylný na plísně a časem se začne kazit. Ačkoli slouží také jako potrava tak není úplně vhodný.


Mravenci potřebují v potravě hmyz. A také kladení vajíček a. V gelu kutají mravenci, nad nimi klíčí majoránka a bazalka.

Bylinky pak lze přesadit nebo hodit do polévky a uhynulé mravence… to už je vaše věc, co s nimi uděláte. Ale prý jsou velmi zdraví. Rostliny by se, na rozdíl od mravenců , v gelu trvale pěstovat daly, pokud by jim nechybělo správné osvětlení. Nemá zvláštní nároky na stanoviště, osidluje jak suchá, tak i vlhká místa od nížin až do hor.


Nahlédněte co se děje v mraveništi a sledujte mravence v akci. Díky Antquariu můžete život mravenců pozorovat i doma. Prostředí podobné želatině, vyrobené z výživného netoxického gelu bylo vyvinuto pro NASA ke studiu ve vesmíru.


V gelu vytvoříte pár otvorů, chyťte pár mravenců ( přibližně ) a vhoďte dovnitř.

Antquarium umožňuje sledovat život mravenců přímo na pracovním stole. Stačí pouze pochytat několik jedinců, udělat pár mělkých prohlubní do modrého gelu a vypustit mravence do svého nového bydliště. V gelu želatinové konzistence si mají sami začít hloubit chodbičky.


Gel přitom slouží nejen jako stavební materiál. Imidasect ANTS 5g Gel na hubení všech druhů mravenců. Antquarium je jednorázová hračka, která svému majiteli o přírodě neřekne vůbec nic. Je to jen efektní dekorační předmět, kde se v barevném gelu cosi hemží, chvíli to vytváří chodbičky a když to vyčerpá všechen gel, tak to uhyne.


Gel není třeba vyměňovat – mravenci za svůj život v akváriu spotřebují pouze asi gelu. Pokud pozorujeme mravence v přírodě časem nás začne zajímat co se asi děje uvnitř mraveniště, kam nevidíme. Pokud chováme mravence doma nejen, že můžeme nahlédnout co se děje uvnitř hnízda , ale můžeme mravence pozorovat i když venku nejsou zrovna nejlepší podmínky, prší.


Máte s tím někdo zkušenosti? VOLNOST FANTAZIE - Formikaristika( chov mravenců ) patří do stejně jako teraristika a akvaristika do Vivárií = kusy přírody co máte doma. Trochu jinou kapitolou jsou mravenčí pěstírny.


Je známo, že mravenci pěstují některé druhy hub, kterými se živí. Když se mravenčí královna mravenců rodů Atta pustí do výstavby hnízda, v první komnatě svého království zřídí pěstírnu hub. Ne každá houba je vhodná a mravenci. Dbejte na těsnost po celé ploše, po stranách a zespodu.


Pokud budete mít zespodu mezeru, můžete jí v dalším kroku vyplnit, ale vzhledem k nebezpečí zamazání pohledové strany doporučuji raději dobrousit spodní stranu a posadit Ytong těsně.

Mezery ze stran se dají už. Jinak zkonzumují vše, velkou pochoutku pro ně představuje maso – syrové i zpracované, živí se i krví. Produkt je tak unikátním řezem do životního prostřední mravenců a rostlin.


LED osvětlení je specialitou toho terraria. Pomocí LED diod v základně se gel a vše v něm promění v úžasnou podívanou i večer a za tmy. NOVINKOU je, že sada obsahuje speciální postup a ingredience na výrobu gelu !

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения