čtvrtek 10. listopadu 2016

Sber vicek

Naše rodina, tedy Rebečina maminka Míša, tatínek Richard a pětiletý bráška Ríša, bydlí ve východních Čechách. Až do narození Rebeky jsme žili jako kterákoliv jiná mladá rodina – svůj čas jsme dělili mezi práci a společně strávené chvíle při sportu a na výletech. Víčka jsou kvalitní surovinou a je vhodné je spíš recyklovat.


Mluvila o tom zakladatelka sdružení Splněné dětské přání a zástupkyně hnutí Duha. Vím, že se tu strhne vlna eko aktivistů a ekonomů který budou tento záměr hanit, že se to nevyplatí a další podobné připomínky prosím tyto lidi, aby si své podněty nechali na jiné příležitosti např. Kutnohorsko - Pytle i krabice plné nasbíraných barevných víček „cestují z Kutnohorska po celé České republice.


Jejich cílem jsou buď přímo závody na zpracování plastů, nebo přímo rodiny s postiženými malými dětmi, které výměnou za víčka získávají potřebné peníze na léčbu dětských onemocnění. Občanské sdružení BuduPomahat. Stále více lidí sbírá víčka z PET lahví, aby mohla pomoci těžce nemocným dětem. Ve speciálních sběrnách je můžete vyměnit za peníze, které pak můžete poslat lidem v nouzi, některé výkupny ale peníze přímo posílají na sbírky nemocných dětí. Tady je podrobný návo jak víčky můžete pomoci.


Vykoupíme vaše víčka z PET lahví za nejvyšší možnou cenu - od Kč za kg. Pořádáme také soutěže ve sběru víček pro školky a školy. Na našem webu jsme rádi, můžeme-li někomu nezištně pomáhat. A proto se neostýchejte na nás obrátit, jste-li právě těmi, kdo pomoc potřebují. Moc děkujeme všem sběračům víček.


Kč – Bohužel zatím za svoz nezaplaceno. To jsme byli rádi, že sběr víček jsme opět vyhráli. Snažili jsme se celý rok a tak jsme si při vyhlašování došli pro dort za odměnu.


Novela zákona o odpadech bohužel ovlivnila i plasty. Končí tedy i sběr víček. O dalším postupu budeme informovat. Támhle Alenka má leukémii.


Malá holčička, která má život před sebou, už teď musí myslet na smrt. Je to škodlivá fáma, tvrdí ekologové. Nesbírají je pouze jednotlivci.


Ve školách se pořádají soutěže mezi třídami, víčka schraňují také některé firmy. Tato na první pohled podivná činnost má dobrý účel. Pomoci potřebným, podpořit charity i naučit děti ekologickému cítění a třídění odpadu. Sběr probíhá celoročně.


Sbíráme pouze víčka od pet-lahví! Za kg víček utržíme asi korun. Naše škola pomáhala po dobu tří let díky sběru plastových víček postižené ANEŽCE PÁNKOVÉ. Víčka jsme pravidelně odváželi do Vlašimi, odkud byla odesílána a výtěžek byl používán na její pobyty v lázních a rehabilitaci.


Děkujeme zaměstnancům, uživatelům a rodinným příslušníkům za obětavou činnost při sběru víček z plastových lahví. Děkujeme těm z Vás, kteří nám pomáháte organizovat sběr plastových víček a víčka sbíráte. Výtěžek ze sběru bude tentokrát věnován ZO ČSOP Nyctalus. Pro žáky Masarykovy ZŠ byla zároveň vyhlášena soutěž ve sběru víček, která poběží až do 17.


Základní škola POLNÁ, okres Jihlava. Nadále pokračujeme ve sběru PET víček. Webovská prezentace organizace Ekologický institu Veronica zabývající se ekologií, ochranou přírody a krajiny, ekologickým zemědělstvím, ekologickým stavěním, odpady, praním a čištěním v domácnostech, obnovitelnými zdroji energie apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения