čtvrtek 17. listopadu 2016

Lungo kava

Lungo (italský výraz pro „dlouhé“) je varianta espressa, v níž daným množstvím kávy proteče větší objem vody, což výsledný nápoj činí slabším (řidším) ale více hořkým. Na jeden šálek připadá gramů kávy. U tohoto druhu nápoje by se káva měla extrahovat sekund.


Toho, aby se do nápoje nevylouhovaly i. Výslovnost: Lungo znamená italsky dlouhý, vodový, zředěný a od toho se odvíjí i povaha nápoje z páky espresso kávovaru. Množství kávy v košíku zůstává stejné jako u espressa, ale výsledné množství nápoje je dvojnásobné.

Lungo je nejjednodušší z nápojů odvozených od espressa. Jde v podstatě o jeho slabší variantu, která je dvakrát naředěná a obsahuje tedy dvojnásobnou porci vody – 60ml. Takovýto nápoj vyhovuje delšímu pití, a i když není tak koncentrovaný, může nabídnout zajímavé chuťové tóny, které vyniknou právě až při oslabení jiných. Jak připravit lungo Abychom ale.


Káva lungo je třikrát tak velká jako espresso. Mnoho lidí si myslí, že má méně kofeinu než espresso, ale není to pravda. V souvislosti s aktuální situací a vydaným opatřením vlády ČR reagujeme dočasným uzavřením našich Nespresso Boutiques.


Zdraví a bezpečnost našich zákazníků, zaměstnanců a také dodavatelů je pro nás prioritou.

Omlouváme se za vzniklé komplikace a věříme, že již brzy. Caffè lungo Lungo (Italian for long) is a coffee beverage made by using an espresso machine to make an Italian-style coffee – short black (a single espresso shot) with much more water (generally twice as much), resulting in a larger coffee, a lungo. Visi populiariausi kavos skoniai. Atraskite nepakartojamo skonio ir aromato kavą su NESPRESSO! Todėl ristretas nėra dukart stipresnė kava lyginant su paprastu espresu, net jei tūris dvigubai mažesnis.


Arba lungo nėra dukart silpnesnė, nors tūris dukart didesnis už įprasto espreso. Ristretto, espresso, doppio, lungo. Najčastejšie spôsoby prípravy kávy bez mlieka na espresso kávovaroch. Espresso, nápoj zo 7-10g kávy extrahovaný pri teplote okolo stupňov pod tlakom barov počas cca sekúnd.


V ociach špecialistov ide o „faux pas svojho druhu, avšak zároven o mimoriadne populárnu alternatívu voci silným kávam. Nauja Lungo COLUMBIA Sierra Nevada. Lungo kava pasižymi skrudintų migdolų, muskato riešuto ir miežių natomis.


Išskirtinis šių kavos pupelių aromatas susideda iš subtilių skrudintų migdolų, muskato riešuto ir miežių natų, kurios jums paliks neužmirštamą įspūdį. Lungo pasižymi stipriu espresso kavos skoniu bei sodriu aromatu, be to, tai didesnė (120ml) bei sodresnio skonio kavos porcija, padengta švelnia lyg šilkas puta. Lungo Forte je kapsle Nespresso professional vyrobená výhradně z praných Arabik ze Střední a Jižní Ameriky. Její latinskoamerický původ jí dává intenzivní sladový, pražený tón, a jemné aroma červeného ovoce pocházející z guatemalské kávy dodává této dlouhé kávě její kouzlo.


NESPRESSO kavos kapsulės - rinkitės mėgstamiausią kavos skonį.

Kava may be a repulsive appearance and an unpleasant taste, many Vanuatuan consider its soothing effects as a gift from the gods. For a long time used in the ritual ceremonies of the islands of the South Pacific, this beverage is prepared from the roots of a pepper plant species, the Piper methysticum. Naši talentirani stručnjaci kave pomiješali su južnoameričku te istočnoazijsku Arabica kavu. Mléčná káva se připravuje z prodlouženého espressa ( Lungo ) a našlehaného mléka.


Na povrchu je mléčná pěna, ale mnohem menší než u cappuccina. Káva se připravuje do velkého šálku. Francouzi ji nazývají caffé au lait, Australané flat white. Záleží, do kterých končin docestujete, ale vždy byste si měli pochutnat na. Prodloužené espresso, tedy káva lungo má objem 90ml a podává se ve větších šálcích o objemu 1ml.


Připravuje se ze stejného množství čerstvě pomleté zrnkové kávy. Intenzita chuti u kávy Lunga je slabší než u samotného espressa. To je čista mješavina Arabica nekoliko podrijetla uključujući Južnu Ameriku i istočnu Afriku. Aromatični profil ovih kava pažljivo.


Káva Lungo Elegante je ideálny pre tých, ktorí majú radi skôr ľahšiu kávu – ponúka intenzitu stupňa 6. Tieto kapsule sú vhodné do kávovaru Nespresso.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения