středa 30. listopadu 2016

Rizoto z černé rýže

Dnes jsme si pro vás připravili nevšední recept na rizoto z černé rýže. Nerone je odrůda organické hnědé rýže , pěstované v Itálii. Zrnka jsou černá a lesklá, protože je rýže na povrchu je bohatá na pigmenty.


Má perfektní využití v kuchyni, ideální je pro přípravu rýžových salátů. Rýži uvaříme a odstavíme. Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky, osolíme, ochutíme grilovacím kořením a pepřem. Ten posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme zelenou petrželkou nebo kouskem kapie. Recept na sépiové černé rizoto.


Další rizoto , které si tu představíme je opravdu exotické. Risotto al nero získává unikátní černou barvu díky inkoustovým váčkům sépie obecné (Sepia officinalis). Rýže na risotto – 2x Arborio (vlevo DM Alnatura, vpravo Mittino) Na přípravu risotta se používá „riso superfino“ (jakostní výběrová rýže ), která má velká zrna a při vaření zůstává šťavnatá.


Jednou z nejznámnějších odrůd je rýže arborio. Méně známá už je potom rýže vialonee a carneroli. Její barva zaujme každého a lehce oříšková vůně probudí nové chutě.


Postup přípravy receptu. Uvaříme pohanku s rýží, sojové maso v bezlepkovém bujónu. Na pánev dáme olivový olej a nadrobno nakrájený pórek, přidáme máslo a hodně nadrobno ředkvičky, přidáme houby (podle toho, jaké máme) a nadrobno párek (může být i bez párku), ochutíme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme. Do našeho podvědomí a taky jídelníčků byla již od mala vštěpována a servírována pouze rýže bílá. Mnoho z nás o ostatních druzích a odlišných zbarveních nevěděla nebo jen něco málo zaslechla.


Rozhodla jsem se, že nám tedy dnes něco o černé rýži. Vyberte si ze stovek receptů na černá rýže jak vařit, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření černá rýže jak vařit. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších černá rýže jak vařit receptů z čech i ze světa.


Palačinky z černé rýže a pohanky. Zobrazit další alternativy. Průběžně přilévejte další teplý vývar, dokud rýže není “al dente”.


Na pánvičce mezitím zvlášť orestujte tři rozpůlená rajčátka, chapadla kalamár a čerstvé listy oregana. Rizoto z krabích tyčinek. Do hotové rýže přimíchejte kousek másla, aby rizoto získalo krémovitou konzistenci.


Může se dokonce chystat odděleně rýže a zvlášť další ingredience a nakonec je teprve smíchat dohromady. Popis: Šťavnaté rizoto černé barvy mírně kyselkavé chuti s měkkými kousky sépie. Opatrne odebereme váček s černým barvivem tak, aby se neroztrhl a barvivo se nevylilo, protože ono dává rizotu zabarvení. Tato rýže je však starobylou plodinou, která vám přináší skvělé výživové hodnoty.


Kromě toho je její barva opravdu netradiční a můžete z ní vykouzlit zajímavé a zdravé pokrmy. Jen si představte klasickou bílou sladkou rýži v podání této černé rýže. V tomto příspěvku vám nabízíme vynikající recepty z černé rýže , které byste měli absolutně vyzkoušet!


Jsou obzvláště chutné a mají nízké kalorie a mohou být připraveny se zavřenýma očima! Dále se dozvíte více o černé rýži, jejích vlastnostech a přínosu pro zdraví. ContentsJak zdravá je černá rýže ? Přestože je rýže naprosto běžnou součástí dokonce i českého jídelníčku, spousta z nás netuší, jaký druh vybrat na rizoto a jaký použít jako přílohu.


Rozdíly v rýži: Která se hodí na rizoto a která na přílohu? Hlavní rozdíl mezi českým a italským rizotem je v použité rýži, která se nejprve uvaří samostatně, zatímco v Itálii, odkud risotto pochází, se používá speciální rýže bohatá na škrob , která se vaří za stálého míchání ve vývaru. Rýže , jíž je třeba, musí mít velký obsah škrobu, díky kterému nasákne hodně chuti a zrna k sobě dobře lepí, přitom však zůstanou nerozvařená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения