úterý 8. listopadu 2016

Výroba žaludové mouky

Ze žaludové mouky vlastnoručně vyrobené doma můžeme rovnou udělat i slavný Foglarův zálesácký dort ze žaludů podle receptu z Kroniky Ztracené stopy. Nevýhodou žaludové mouky je, že je sama o sobě příliš těžká a tak je třeba být při jejím používání opatrní. Do těsta je tak lepší ji pouze přidávat k mouce pšeničné - ideálně v poměru 1:(jeden díl žaludové mouky a dva díly mouky obvyklé v daném receptu). Těsto připravené jen ze žaludové mouky by bylo.


Budete-li ale péct kynuté pečivo, dejte větší podíl kvasnic nebo snižte podíl žaludové mouky na 1: což je asi tak poměr, který příjemně pečivo ochutí i zabarví, ale nepříliš ovlivní schopnost těsta kynout. Lépe je vždy začít s menším podílem a postupně ho při dalších pokusech zvyšovat. Slovo rychlý v nadpisu článku je relativní,. Jestli si přejete, můžete sůl vynechat, ale hotové výrobky budou třeskutě neslané. Po slití poslední, slané vody, jsou.


Použití: do sušenek, pečiva, palačinek, lívanců, koláčů, buchet…Sledujte tuto stránku, kde budou postupně přibývat recept ze žaludové mouky. Zatím zde najdete dva recepty na žaludové sušenky. Do mísy robota odměřte máslo, cukr a sůl a nechte aspoň minut šlehat třecím nástavcem do pěny. Pokud tuhle část budete dělat ručně, počítejte s minutami poctivého tření vařečkou. Výroba je velice jednoduchá, stačí rýži namočit a po částečném uschnutí rozmixovat.


Kvůli ceně mouky jsem rýžovou mouku moc nepoužívala, ale to už teď neplatí. A jaké jsou výhody mandlové mouky ? Je samozřejmě bezlepková, ale navíc má relativně nízký obsah sacharidů – v porovnání s moukou klasickou je to třikrát méně. Obiloviny jsou z hlediska národního hospodářství nejvýznamnější skupinou plodin.


Jsou základní a nepostradatelnou složkou lidské výživy, výživy hos. Mouka se mele již od paleolitu. Obilí se nikdy nemele celé (krom celozrnné mouky ), ale začíná se od obalu a zrno se postupně omílá k jádru. Kromě hrubosti mletí se tedy u mouky uvádí číselné označení, které znamená, kolik popela zbude po spálení 1gramů mouky.


Mandlová mouka je vyrobena z vyloupaných blanšírovaných sladkých mandlí. Výroba mandlové mouky recepty, které budete milovat. Výborně se hodí pro všechny, kteří drží bezlepkovou dietu. Pokud nevíte, co z mandlové mouky udělat, tak vyzkoušejte například tyto recepty: Vynikající, rychlý a křehký koláč s jablíčky.


Výroba droždí začíná už v laboratoři, kde se v cukrovém prostředí s přídavkem kyslíku a živin kvasinka velice rychle rozmnožuje. Droždí prochází fermentací. Z kvasničného mléka se odstraní zbytky vody a suchá hmota je připravena ke konzumaci nebo balení. Seitan je možné koupit už jako hotový výrobek nebo ve formě práškového polotovaru, který se smíchá s vodou. Domácí pekařští nadšenci pečou kváskový chléb, tedy chléb, který je kypřený pouze žitným kvasem.


Kvas je přirozenou kolonií rozličných mikroorganismů, vzniká jen z mouky a vody. Jeho výroba trvá déle než týden, ale potom už ho pekař jen udržuje a rozmnožuje. Díky tomu při kváskování nejste závislí na.


Je skvělou náhradou běžné pšeničné mouky. Cizrna má ořechovou příchuť. Dá se použít na pečení, vaření polévek, přípravě lívanců, specialit jako je guláš, omáček, nebo jako přísada do mletého masa či salátů. Připravuje se semletím sušené cizrny. Perunovy sušenky z žaludové mouky , případně jiného druhu mouky , který skrývá vaše spíž.


Masopustní koblihy — recept do každé rodiny. Nadýchané, spolehlivé, popsané krok za krokem, aby se vám povedly. Sacher dort – recept pro všechny zamilované podle originálního receptu z Vídně.


Já těsto prvně zpracuji hnětačem a potom si ho předělám na vál a rukama dodělám. Pokud se bude zdát těsto řídké, můžeme přidat trochu mouky. Necháme dobře vykynout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения