úterý 8. listopadu 2016

Jak ozdobit skleničku

Přemýšlíte, jak využít přebytečné zavařovací sklenice? Přinášíme vám několik tipů, jak si z těchto nádob vytvořit krásné dekorace. Pokud se bojíte sklenice zavěšovat, stačí je jako dekoraci rozmístit na poličky nebo stolky.


Připravte si misku s vodou – na její hladinu nalijte staré laky na nehty, které už příliš nepoužíváte. Do něj opatrně ponořte skleničku , můžete i víckrát.

Potom ji postavte na noviny dnem vzhůru a nechte lak. Máte doma staré sklenice, které je vám líto vyhodit? Pak z nich vyrobte krásné ozdobné vázy.


Náklady jsou minimální, stačí vám jen čas a pár šikovných rukou. Vytvoříte dekorativní kousky, kterými si můžete zkrášlit svůj interiér. Co k tomu budete potřebovat?


Materiál: Nůžky Malířská páska Velký lepenkový kus nebo malířskou plátno Zahradnické nůžky. Kreativní projekty využívající zavařovací sklenice jsou čím dál oblíbenější.

Není se čemu divit – zužitkujete sklenice, které by jinak zbytečně zabíraly místo ve skříních, a vyrobíte z nich krásné a jedinečné dekorace do bytu nebo na zahradu. Přinášíme tipy, jak lehce ozdobit skleničku na víno a mít doma pěknou vánoční dekoraci - hravě tak okouzlíte návštěvu :-) A pokud hledáte inspiraci na bale. Naplňte ji postupně dekoračními kamínky v jednotlivých, barevně odlišených, vrstvách. Doprostřed zapíchněte třeba malou skleničku na panáka s vodou a umístěte krásnou růži spolu s lístky.


V domácnosti a dílně se vždy hodí různé nádobky na odkládání drobností. Nabízím několik nápadů, jak ozdobit nepotřebné obaly a vyrobit si hezkou a užitečnou dekoraci. Je to skvělá zábava pro děti, když je venku. Malované skleničky nikdy nevyjdou z módy.


Jak malovat na skleničky. I vy sami si doma můžete vyrobit originál, je to vlastně vcelku snadné, zábavné a vy získáte jedinečnou soupravu skleniček na víno, nebo můžete vyrobit hezký, osobní a jedi. Velmi rychlým a spolehlivým řešením, jak si poznat skleničku , je si ji podepsat. Pro ten účel stačí na nožku připevnit proužek barevného papíru.


Výhodou je, že jmenovky snadno sundáte. Použijte k tomu lepidlo na papír. V minulém článku jsem vám popsala, jak byste měli podávat šampaňské.


Nyní vám ukážu pár obrázků, jak lze krásně a jednoduše ozdobit skleničku na tento lahodný, sladký, perlivý aperitiv.

Také si nevíte rady s nevyužitými skleničkami a různými skleněnými nádobami? Ozdobte je a zahalte s jejich pomocí Váš domov do měkkého a útulného světla. Podle těchto dvou jednoduchých návodů a videonávodu si takovýto kouzelný doplněk můžete vytvořit během několika minut. Existují dvě absolutně jednoduché možnosti.


Ty si dnes společně ukážeme. Zkuste to letos netradičně. Dáme vám pár rad a tipů. Podívejte se, jak správně při zdobení vánočního stromečku postupovat, aby vypadal opravdu pěkně a zejména symetricky.


Vánoční stromeček upevněte do stojanu. Pak vezměte vánoční osvětlení, rozprostřete jej na zem, zapojte do elektřiny a zkontrolujte žárovičky. Když jsem pak doma přemýšlela, jak ji využít napadlo mne vzít starou láhev, která zbyla po nějakém nápoji a zkusit ji ozdobit. První výsledek mne nadchnul a tvůrčí chuť sílila :-), a proto jsem vyzkoušela ještě ozdobit skleničku i misku a výsledek posuďte sami.


Zdobení sklenic — Hobby naší doby, Lucie Dvořáková nám ukáže, jak si můžeme pěkně ozdobit obyčejné zavařovací sklenice. Bylinky a drobné cibuloviny či pokojovky, můžete i pěstovat přímo v zavařovací sklenici - Dá se ozdobit třeba provázkem, lýkem nebo pomalovat barvani na sklo,. Nejprve však vyměřte a ustřihněte délku hadičky tak, aby sahala těsně na dno lahvičky. K víčku připevněte pumpičku tavnou pistolí, jen pozor, aby se vám lepidlo nedostalo dovnitř, aby pumpička fungovala.


Dávkovač mýdla můžete ještě ozdobit třeba barvami na sklo či dekoračními samolepkami. Budete-li chtít pokrýt celý rámeček, nabízí se několik variant. Listy a okvětní plátky lepte postupně a předchozí řadu, vždy po částečném nebo úplném zaschnutí, přelepte řadou další, jako kdybyste pokládali tašky na střechu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения