pátek 8. července 2016

Chování v restauraci

Chování v restauraci

Chování v restauraci Vstupem do pohostinství, kavárny, restaurace a obdobných podniků služeb veřejností, vstupuje člověk zároveň do poněkud složitějších společenských vztahů a kontaktů, Nevystačí už jen se základními pravidly slušného chování , je třeba, aby znal alespoň nejdůležitější normy tohoto druhu mezilidské komunikace. Spousta pracovních schůzek, přátelských srazů i romantických chvilek se odehrává v restauracích. U dobrého jídla a pití se tvoří ty nejlepší vztahy… Tato základní kostka etických pravidel, kterou přinášíme, vám pomůže v tomto prostředí dobře zapůsobit. Začneme pěkně od začátku, tedy od vstupu. Dveře, pokud zde není portýr, otevírá společensky níže.


Při usedání odsune muž ženě židli od stolu a pak ji přisune tak, aby mohla usednout. V případě, že ke stolu uvádí číšník, přebírá tuto povinnost on ve své roli zástupce hostitele. How to build your own swimming pool. All process, step by step (in only minutes).


Jak se správně chovat v restauraci ? Podívejte se na známý pořad České televize ETIKETA Ladislava Špačka. V tom případě upřesníme, jakému druhu vína dáváme přednost (nejčastěji má-li být sladší, nebo suché). Slušností hosta je přizpůsobit se prostředí (které si ostatně sám vybral).


Chování v restauraci

Například v denní restauraci s velkým provozem je neslušné dlouze dumat nad jídelním lístkem, měnit objednávky apod. Zásadní vliv na to, jak se v restauraci budete cítit, má právě personál. Pojďme si společně projít pravidla, kterými by se měl řídit každý číšník, nejen ten, jenž obsluhuje v lepším podniku.


Asi jsme nebyli všichni na recepci, na rautu, na garden party. Samozřejmě, že takto necitlivé pozvání na panáka nelze přijmout. Pro větší názornost si dnes vybereme restauraci tzv. Nedávno jsme vydali článek, který se týkal chování lidí v restauraci.


Projevili jste přání, abychom napsali článek o pravidlech a zásadách, kterými by se měla řídit obsluha restaurací, kaváren atd. Způsoby chování dospělých a dětí v restauraci bývají odlišné. A co když do restaurace přijde neslyšící dědeček a jeho hladová vnučka? Jaká pravidla budou platit? V žádném předpise nic takového není.


Majitel restaurace zaplatí pokutu, pokud se bude v jídelně v době obědů kouřit, ale za psa nikoliv. Pokutu by obdržel v případě, že by pes vlezl do kuchyně. Z hygienického předpisu se restaurace dělí na zázemí a odbytovou část. Jídlo se připravuje v zázení, tak samozřejmě.


Chování v restauraci

This video is unavailable. Tak pozor, abyste nepatřili mezi ně. Tady je pár užitečných tipů, jak se v restauraci chovat, abyste měli ten nejlepší zážitek a čemu byste se měli vyvarovat. Pokud vás napadne další bo neváhejte nám napsat do komentářů!


Některé rady se netýkají chování , ale spíš doporučení. Rady, jak se nechovat v restauraci ? CHOVÁNÍ V RESTAURACI ║ Pohřeb ║ POZDRAV ║ Příchod. Polibek ║ KULTURA ║ Pánský společenský oblek.


Chování v restauraci

Je tedy samozřejmé, že hostitel je povinen představit své hosty, nadřízený své podřízené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения