pondělí 11. července 2016

Chov mravenců doma

A tak můžeme zkusit chov mravenců doma. Pokud chováme mravence doma nejen, že můžeme nahlédnout co se děje uvnitř hnízda , ale můžeme mravence pozorovat i když venku nejsou zrovna nejlepší podmínky, prší , je zima a pod. Co tedy budeme k chovu mravenců potřebovat? Mimořádně zajímavými a nenáročnými domácími mazlíčky jsou mravenci.


Nadchnou malé i velké entomology, kteří se jejich pozorováním dozví spoustu věcí o fascinujícím světě hmyzu. Co všechno pro jejich chov potřebujete?

A jak se o mravence starat? Každého kdo zjistí, že mu doma pochodují zástupy mravenců napadne použít různé pasti a jedy. Nezapomeňte ovšem na to, že jedy na mravence jsou ve většině případů toxické a měly by být použity pouze v nezbytných případech.


Vivárium je ubikace pro chov různých cizokrajných živočichů a pěstování rostlin. Dnes můžete mít doma širokou škálu „mazlíčků“, pokud nejste líní zjistit si dostatek informací a zajistit těmto živým tvorům potřebné podmínky. Dbejte na těsnost po celé ploše, po stranách a zespodu. Pokud budete mít zespodu mezeru, můžete jí v dalším kroku vyplnit, ale vzhledem k nebezpečí zamazání pohledové strany doporučuji raději dobrousit spodní stranu a posadit Ytong těsně.


Mezery ze stran se dají už. Lasius Niger (Mravenec obecný) Je jeden z našich nejbežnějších a nejhojnějších mravenců.

Nemá zvláštní nároky na stanoviště, osidluje jak suchá, tak i vlhká místa od nížin až do hor. NETRADIČNOST - Zrovna často někoho neslyšíte, že by doma choval mravence. Tím jedním se můžete stát i vy. VOLNOST FANTAZIE - Formikaristika( chov mravenců ) patří do stejně jako teraristika a akvaristika do Vivárií = kusy přírody co máte doma.


Máte naprostou volnost při vytváření formikárií a výběhů pro své mravence! V této rubrice se něco dozvíte o některých z našich druhů mravenců. O některých už je psáno v rubrice můj chov. U nás doma fungovala rozsypaná skořice. Tam, kde mají cestičky, rozlijte kávu.


Biolit a Cytrol dust a jsou pryč. Ve většině případů pomůže sůl a ocet smíchaný s vodou. Hřebíčkový olej zabrání prolézat neutěsněná okna či dveře. Vhodné jsou pro chov tropických žab a jiných obojživelníků. Pro strašilky, švábi, cvrčky, kobylka a pavouky se používá druh vivária tzv.


To někdy slouží k pěstování živé stravy pro jiné zvíře, které doma chováte. Speciální druh insektária, které je určeno k chovu. Myšky - chov : které chovat doma ? Pokud vás zajímá, které myšky můžete chovat doma kromě potkanů, měly by to být především myši od chovatelů nebo ze zverimexu.

Určitě si jen tak nechytnete myšku na poli, anebo třeba ve sklepě. VIDEO: Možná je potkáváte doma jako nežádané návštěvníky vaší kuchyně. Také jste určitě našli v lese mraveniště a mohli obdivovat, jak dokonale organizované společenství mravenci jsou. Co ale nevíme, pokud nepatříme k barbarům, kteří mraveniště rozkopou, jak tato komunita žije uvnitř svých komnat.


Pojďme tedy nahlédnout… Chovat doma mravence patří. Vitajte na stránke určenej chovateľom, drobným farmárom a gazdom. Chceme vám prinášať rady, tipy, odporúčania a odpovede na vaše otázky v oblasti chovu hospodárskych zvierat.


Veríme, že tu nájdete zaujímavé a hodnotné informácie, či už ste začínajúci alebo skúsený chovateľ. Mnoho chovatelů se rozhodne držet si fretku přímo doma v bytě. Mají se zvířetem užší kontakt, svěřenci jsou obvykle krotší a přítulnější. Dost podstatný je fakt, že fretka je v bytě vždycky cítit.


Zdravím Vás, chtěl bych si založit chov mravenců ale potreboval bych odpovedet na par mich dotazu ktere mii jeste unikaji. Chtel bych se zeptat, jaky druh vetsich mravencu by jste mi doporucil k zalozeni kolonie? Antquarium umožňuje sledovat život mravenců přímo na pracovním stole. Stačí pouze pochytat několik jedinců, udělat pár mělkých prohlubní do modrého gelu a vypustit mravence do svého nového bydliště. V gelu želatinové konzistence si mají sami začít hloubit chodbičky.


Gel přitom slouží nejen jako stavební materiál. Potřebují pravidelnou péči. Na oplátku přináší jiný rozměr světa, kus tropického pralesa.


Alespoň ty nejčastěji (a nejsnadněji) doma chované – žáby původem z tropů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения