čtvrtek 21. července 2016

Nálev na okurky z deka

Tématické fráze: nejlepší zavařené okurky zavareni okurek zavařené okurky nálev na okurky z deka zavařený kopr zavařený hrách zavarene okurky z deka kopr do okurek okurky bez kopru zavařené okurkové řezy okurky v deku zavaření kopru jak zavařít okurky zavařené okurky bez kopru kopr zavařený zavareni okurku okurky. No, já vlastně dělám i tento nálev , ale nikdy mne nenapadlo je hned zkoušet Ale jinak vím, že je dobrý. Osobně, kdybych dělala něco takového poprvé, tak určitě jen na pár sklenicích pro přípa že by nám pak třeba nechutnaly. Okurky nalev z deka recepty, které budete milovat. Připravte nálev a povařte asi minut.


Do poloviny sklenice narovnejte okurky (ty větší), dále přidejte kolečka cibule, koleček mrkve, kostiček křenu, celerovou nať a kopr, dorovnejte okurkami (malými) a zalijte. Sterilujte minut na °C. Leave a Comment Šťáva z nakládaných okurek má mnohé zdravotní přínosy, o kterých mnozí ani netuší. Nálev ze tří litrů vyjde.


Já samozřejmě také minimálně let zkouším různé nálevy na dobré okurky a ten nálev , který uvádíte dělám také, ale to už je nálev , který je nutno zavařit jak píšete a chuť toho nálevu, respektive okurek je jiná než v nálevu mém a nezavařovaném. Sladkokyselé okurky z deka recepty, které budete milovat. Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám. Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny.


Mírný zákal není na závadu a pochází z výtažku koření. Jedná se o koncentrát, který není určen k přímé spotřebě, ale pro přípravu nálevu (někdy se také používá pojmenování lák na okurky ) na zavařování okurek nakládaček. Ja delam teda z deka a chutnaji nam kazdy rok.


Já používá na okurky tento a jsme s ním moc spokojeni. Je to prý téměř „znojemský nálev “ na okurky. Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme. Když vezmu tužku a papír, i se surovinami na nálev to vyšlo bratru na 2korun (zohlednila jsem cenu zeleniny, kdybych ji musela kupovat, energii na zavaření nepočítám).


A teď se podívejte, za jakou cenu se v obchodech nabízejí nakládané okurky a zeleninové směsi do salátu. Recepty na nakládání okurek několika způsoby 16. Nakládání okurek zná každá hospodyňka a každá přísahá na ten její, zaručený recept, který se dědí již od pramáti Evy a okurky se podle něho nakládají výhradně za úplňkové noci za asistence tajemných bytostí. Do zavařovacích sklenic skládáme okurky , které prokládáme kolečky mrkve, klínky cibule, novým kořením a celým hřebíčkem.


Nakládací prostředky NOVA, DEKO, Dia NOVA, Želírka jsou tradiční směsi na nakládání okurek, hub a ovoce. Dá se využít k výrobě utopenců. Ve firmě BENKOR se vyrábí již od 60. Podobně se tvářím na používání DEKA.


Nálev na okurky z deka

To je super rychlé, ale nijak chutné okurky z toho nebudou. Jistě jíst se dá ledacos (tupě kyselé německé okurky z diskontů taky někdo sní), ale když už si s tím hraji, chci to mít vynikající. Pak omyjte okurky , očistěte mrkev a křen a oloupejte cibuli. Mrkev a křen nakrájejte na kolečka, cibuli na měsíčky (osminky). Do umytých suchých sklenic dejte zeleninu a koření podle návodu níže.


Pak do každé z nich napevno nacpěte okurky nebo je nakrájejte na kolečka a vršte do sklenic. Tímto výborným nálevem zaléváme okurky , čalamády, cibulky, papriky a vše, co nás napadne. Lze použít horký i studený nálev. Pak už jen sklenice s výborným nálevem na okurky zavaříme podle zvyku. Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových.


Na rozdíl od klasických způsobů má ten náš výhodu v tom, že můžete nakládat postupně podle toho, kolik této zeleniny zrovna sklidíte na zahrádce, práce jde rychle od ruky a výsledkem jsou křupavé okurčičky, chuťově velmi podobné. Z větších okurek si můžete připravit a zavařit řezy, případně oblíbené „rychlokvašky“ - recept na ně najdete na konci tohoto článku. Oblíbené jsou i nakládané okurky , a ani na ty jsme v části s recepty nezapomněli.


Na zavařování jsou nejlepší hruboostné - bradavičnaté - okurky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения