pondělí 25. července 2016

Jak poznat mravence faraona

Není mravenec, jako mravenec. Když se vám nastěhují do bytu ti zahradní, poznáte je snadno: jsou zrzaví, dávají o sobě vědět i přes den, a lehce se jich sami zbavíte za použití běžných insekticidů z drogerie. Je to teplomilný druh mravence , který je v současnosti rozšířený po celém světě. U nás se velmi často vyskytuje v bytech panelových domů. V následujícím článku se dozvíte, jak mravenci žijí, a jak se jich nejlépe zbavit.


Mravence faraona není možné hubit insekticidy, protože ty pouze způsobí rozprchnutí mravenců na větší plochu a do hnízda mravenců se insekticid nedostane. Daleko účinnější je použití požerových nástrah, které mravenci zanesou do hnízda, a dosáhne se tak úspěšnějšího a rychlejšího vyhubení celé kolonie. Likvidace: Jak už bylo popsáno výše, mravence faraóna se můžete zbavit i bez chemických prostředků tím, že na jeho populaci necháte působit teplotu nižší než je 10°C po dobu delší než je dnů. K chemické likvidaci mravenců můžete použít gely, prášky či postřiky k tomuto účelu určené nebo využijte.


Nejtěkavější látky ubývá ve stopě nejrychleji. Protože mravenec je schopen detekovat množství všech tří látek samostatně, z jejich poměrů je schopen poznat , jak je stopa stará. Pokud budete stát před problémem, jak se zbavit mravenců v bytě, půjde zřejmě o zrzavého mravence faraona. Jestliže budete řešit, jak se zbavit mravenců na zahradě, bude se pravděpodobně jednat o černého zahradního mravence. Jiří Patočka V domácnostech s námi žije spousta nejrůznějších organismů.


Monomoriny, značkovací feromony mravence faraona. O některých mnohdy vůbec nevíme (plísně, roztoči, hlenky), některé občas i trpíme (pavouci), ostatní ale pronásledujeme (blechy, švábi, rybenky). Vyskytuje se na kuchyňské lince nebo v koupelně.


Pokud ponecháte na kuchyňské lince potraviny, během několika minut mohou. Jak zjistíte přítomnost lýkožrouta neboli kůrovce. V případě, že se kůrovec nastěhuje na zdravý strom, zjistíte jeho přítomnost podle kapiček pryskyřice, jimiž ho strom „zalije“. Takto se ojedinělému nájezdu dokáže ubránit, jestli se ale útok kůrovce opakuje, strom oslabuje a podlehne. Kapky pryskyřice hledejte v. A jak si zajistit, aby se nevítaná návštěva neopakovala?


Udržujte nádoby na odpadky dobře uzavřené, odstraňujte hnijící potraviny, zajistěte lepší větrání, případně aplikujte bariérové postřiky vně budovy. Dokonce je to pro ně asi nějak moc drastické, protože po aplikaci uhynuli do 15min mravence v celé kuchyni za chůze. Začali se svíjet a pak už bylo po nich. Bylo mi jich celkem líto, asi je to strašná smrt. Faraona sprejem nezničíte.


Tento přípravek se ale nesmí používat tam, kde se manipuluje s jídlem. Já jsem už ale nevěděla jak na ně. Na jaře se většinou objevují malí černí mravenci, na podzim se přichází ohřát zrzaví faraoni.


Práce podrobneˇ rozebírá ruzné˚ aspekty chování tohoto sociálního hmyzu založené prˇedevším na delbˇ eˇ práce a pachové komunikaci. Probudili jste se a máte na sobě štípance? Neberte to na lehkou váhu, může jít o přítomnost štěnic. Bolestí levé paže můžete trpět z mnoha důvodů, od nataženého svalu až po srdeční infarkt.


Mravenci jsou v domácnosti velmi nevítaní návštěvníci. Přilákat je není nijak složité, naopak zbavit se jich může být tvrdý oříšek. Máme pro vás několik tipů, jak mravenčení v bytě předejít a jak se mravenců případně zbavit. Výstava MRAVENIŠTĚ vám pomůže poznat mravenčí život tak, jak ho ještě neznáte. V labyrintu nejrůznějších prolézaček, chodeb a komůrek zažijete ta pravá mravenčí dobrodružství.


Během této karantény poznáváte, jak se zvíře chová, jak žere a podle trusu i to jestli je zdravé. Pokud je jeho trus řídký, nepřijímá potravu, hubne nebo je apatický, vyhledejte prodejce nebo nejbližší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения