čtvrtek 7. července 2016

Džus z dýně

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Popíjíme podle chuti velmi vychlazené. Džus z dýně naplníme do sklenic a dáme od ledničky dobře vychladit. Chcete skutečně poznámku smazat?


Ano Ne × autor fiserovavendy. Na kg dýně potřebujeme: l vody kg cukru lžíce kys. Dýni oloupáme, vydlabeme dužninu a bez jader ji pokrájíme na kostičky.


Pak je ve vodě , cukru a kyselině citronové necháme máčet asi hodin. Druhý den přidáme citrony i s. Tématické fráze: dýňový džus s mrkví domácí dýnový džus dýnový sirup dýňový sirup recept díňový džus dýnový džus s pomeranči dýňovýdžus dinovi dzus dýňový nápoj domácí džus z dýně dýňový juice dýňový džus s pomeranče džus z dýně a pomeranče dynovi kompot dýňový pomerančový džus výroba. Vychladlou směs z dýně rozmixujeme. Libovolně plníme do sklenic a. Dýňový džus přecedíme, necháme vychladnout. Pokud ho pořádně vychladíte, dokonale vás osvěží především v letních parních dnech.


Poté přidáme oloupaná a na kostky nakrájená jablka a vaříme do úplného změknutí. Po uvaření k směsi přidáme šťávu z pomeranče a citrónů, ananasový džus a sirup, já dávám multivitamín, ale záleží na chuti. Promícháme, necháme vychladnout a opět odležet nejlépe do druhého dne, aby se chutě krásně spojily. Koncentrát z dýně je na světě.


Nechte ho zchladit a vlijte do čistých lahví či zavařovacích sklenic. Pokud nebudete zavařovat, uchovávejte v lednici. Ale doporučuju tak do týdne zkonzumovat, což myslím, nebude problém… Kdo ale chce, může rovnou ředit vodou. Dýně kraluje podzimu, je oblíbená při výzdobě i zpracování v kuchyni. Jestli už máte vyřezanou strašidelnou dýni, ozdobený stůl a dýňovou polévku nechcete ani vidět, zkuste dýní zpracovat méně tradičním způsobem.


Džus z dýně

Výborná je sladká kandovaná dýně , dýňový džus i kořeněné dýňové chipsy. Hokaido je dýně , která je známá především svou vynikající sladkou chutí, která se výborně hodí pro výrobu marmelády, koláčů, pe. Recept je zařazen do kategorie Ostatní nápoje Recept je zařazen do kategorie Ostatní nápoje Prima-Recepty. Možná vás to překvapí, ale dýňový džus je opravdu lahodný!


Stačí přidat cukr, citronovou šťávu a nechat odležet stranou. Vyzkoušejte džus podle receptu, který se zaručeně podaří. Džus jsem přestala ředit (nemám tolik sklenic) a plním jej do sklenic jako stoprocentní.


Naředím si ho pak sama po otevření sklenice. Ušetří to spoustu práce. Džus si zavařte a vydrží vám klidně do další sezony, ikdyž o tom pochybuji:-)) Uchovávám ve sklenicích (l) ve sklepě.


Většinou je ale vypitý tak rychle. Z roztoku, který proteče sítem, se udělá džus. Směs, která zůstane na sítu, můžete dát stranou a udělat z ní přesnídávku, jinak je již nepotřebná.


Přesnídávka s mrkví je také dobrá, postup je stejný jako u přesnídávky z dýně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения