čtvrtek 28. července 2016

Domácí nutela z jablek

Domácí nutela z jablek

Do rozvařených jablek vmícháme oba cukry, kakao a čokoládu na vaření. Vše vaříme ještě asi minut. Hotovou jablečnou nutelu necháme vychladnout. Vychladlou směs rozmixujeme a plníme do čistých skleniček. Skleničky s jablečnou nutelou sterilujeme minut.


Jablečnou nutelu jsem podle Tvého receptu dělala již podruhé a určitě ne naposledy. Je výborná a každý, komu jsem dala ochutnat, chtěl recept Z jedné dávky jsem měla skleniček o objemu 2ml. Do horké směsi přidáme na kousky nalámanou čokoládu a kakao. Dáme do hrnce, přidáme vodu a dusíme.


Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Když jablka změknou, přidáme cukr a znovu dusíme. Poté rozmixujeme, pridáme puding a kakao a jestě podusíme.


Po vypnutí do hmoty nalámeme čo. Oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě a ještě horké je rozmixujte na kaši. Mléko, čokoládu, med a kardamom dejte do ohnivzdorné mísy, vložte ji do rendlíku s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny a zahřívejte a míchejte, abyste získali hladkou hmotu. Skoro se zdá, jako by toto ovoce bylo prokleté, ale ve skutečnosti je to vlastně nejoblíbenější druh ovoce vůbec, a právě proto se mu dostává všude tolik pozornosti.


Z jídelníčku bychom ho rozhodně vynechávat neměli, jenže pořád dokola ho chroupat člověka brzy. Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Snad všechno je lepší vyrobené podomácku. Takže co takhle podomácku vyrobená nutella?


Opravdu napěchovaná oříšky? Na mě osobně je třeba kupovaná Nutella příliš sladká a jiné značky oříškových pomazánek mi moc nechutnají, takže jak to vyřešit? Vyrobte si domácí , upravte si klidně množství cukru nebo do ní přidejte trošku rozpuštěné čokolády.


Domácí nutela vhodná na chléb a pečivo. Dodane przez sereberkow: Tylko o kuchni. Jednoduchá a dobrá pomazánka. Společně s dalšími surovinami kromě pudingu a vody rozvaříme, potom rozmixujeme a necháme vychladnout.


Do směsi potom vmícháme puding rozmíchaný s. Pravá nutela z jablek recepty, které budete milovat. A chcete vyzkoušet něco jiného a neobvyklého? Zkuste podle našeho receptu zdravější verzi nutelly a to nutelly z jablek. A nejdete pro ní mnoho využití, ať už na pečivo, tak třeba na palačinky apod. Do jablečné nutelly lze přidat i třeba rum, a nebo oříšky apod.


ZDRAVÁ NUTELA Z JABLEK. Pak rozmixovat a přidat čokoládové pudinky, 10dkg kakaa a opět podusit. Prav nutela z jablek recepty, které budete milovat. Nutela s jablek recepty, které budete milovat.


Vyberte si ze stovek receptů na Prav nutela z jablek , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Prav nutela z jablek. Zdravější domácí Nutella rozzáří všechny snídaně a svačiny téměř bez výčitek.


Ingredience: - 100g lískových oříšků bez slupky, 2PL rostlinného oleje, 3PL kak. Kousky jablek nasypeme do většího hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni rozvaříme. Po chvilce přidáme kakao a kousky čokolády, dobře promícháme a necháme pár minut povařit.


Směs rozmixujeme a plníme do malých skleniček, uzavřeme víčkem a necháme minut v klidu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения