úterý 19. července 2016

Lisabon zajímavosti

Toto hlavní město Portugalska, má svůj velice osobitý ráz, který ve vás rozhodně nechá hluboký dojem. Jde totiž o velmi zajímavé místo ležící na kopcích na pobřeží Atlantského oceánu, v místech kdy do něj ústí řeka Tejo. Nechte se zlákat dlouhými plážemi, rozkvetlými begóniemi. Nacházíte se v kategorii Cestování, ve které naleznete deníky z cest a cestopisy.


Lisabon – Zajímavosti , Náš pobyt.

Systémový integrátor pomůže s implementací novinek. Jeho historie sahá až k Římanům a Maurům a můžete se s ní seznámit třeba během prohlídky místní dominanty, kterou je Hrad svatého Jiří. Ten se majestátně tyčí ve výšce 1metrů na jednom z kopců nad historickou maurskou čtvrtí Alfama. Vždyť se také jedná o nejzápadnějším hlavní město na evropské pevnině. Jako jedno z mála měst na starém kontinentě leží při pobřeží Atlantského oceánu a využívá tak vodu k definování.


Poslední aktualizace: 15. Je postavený na věnci kopců s neuvěřitelnými výhledy. Největší porce zápisků je z velké Cesty.

V romantice mu může konkurovat jen málokteré místo. Hlavní město Portugalska přiléhá k řece Tejo blízko před jejím ústím do moře. Dublin zajímavosti – kam určitě zajít a co vidět. Na jedné straně má řeku, na druhé hrad a ze dvou dalších stran přechází centrum postupně v. Jízda po městě je jen pro silné nervy, parkování také a navíc je drahé.


Veřejná doprava je naproti tomu komfortní a vidět město z tramvaje nebo lanovky je dokonce plnohodnotný turistický zážitek. Mezi zajímavosti v centru města patří Torre de Menagem (pozůstalost hradu ze 14. století) a několik zajímavých budov, například kavárna Brasileira či Casa do Raio, tzv. Mexický dům s nádherným průčelím obloženým azulejos, zdobenými portály a propracovanými tepanými balkóny.


Jde o nejzápadnější hlavní město na evropské pevnině a rozkládá se na relativně malé ploše 8km². V samotném centru žije sice jenom pouhých půl milionu obyvatel, ale v přilehlé aglomeraci se nachází další miliony lidí. K tomu si přičtěte spousty návštěvníků a komplikovanou geografickou polohu a první orientace nebude zrovna jednoduchá.


Na druhou stranu se jedná o přátelské město. Loví vás zdeformované monstrum! Recenze remaku Resident Evil Sony představilo ovladač k PlayStation 5: Jmenuje se DualSense! Od žebráků po bohaté a od historie po modernu.


Prohlídka centrálních čtvrtí zahrnuje plno architektonických skvostů, muzeí, galerií a tradičních obchůdků v síti úzkých uliček.

Pokud se chcete vzdálit od centra, doporučujeme Belém s. U většiny hotelů storno zdarma. Je plný úzkých dlážděných uliček, kterými projíždějí historické tramvaje, po večerech se ze zdejších restaurací a barů line tradiční hudba zvaná fado, k tomu je tu celá spousta architektonických perel v různých slozích, památky zapsané v UNESCO, ale i obří Oceanárium, zoologická. Voda nie je tak teplá ako na juhu krajiny, no vďaka rozmanitosti, okolitej krajine a ponuke služieb si vyberie každý návštevník.


Nájdete tu malé chránené zátoky, dlhé kilometre sa tiahnúce pláže i veľmi dobré. Portugalsko, ležící na západě Pyrenejského poloostrova, nabízí mnoho zajímavých míst k navštívení. Uvidíte zde krásné středověké památky a úžasné pobřeží s mohutnými útesy i nádhernými plážemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения