úterý 1. března 2016

Zdravý banánový chlebíček

I když, to je hodně nepřesné. Po někom to s rozinkami i čokoládou mít musí. A tak jsem tam dala nasekanou čokoládu.


Banánový chlebíček (anglicky banana bread) je zdravá varianta sladkého pečiva. Tento recept na banánový chlebíček je z ovesných vloček a zcela bez mouky!

Dnešní zdravý recept na banánový chlebíček se bude jistě také hodit do vašeho fitness jídelníčku. Suché a mokré ingredience spojíme pomocí vody a přidáme vlašské ořechy (nebo chia či lněná semínka), pečeme ve vymazané a vysypané formě na chlebíček. Pečeme cca minut na 1°C, zkusíme špejlí a případně pečeme déle.


Necháme vychladnout a opatrně vyklepneme z formy. Těsto je upečené, když zapíchneme do chleba dřevěnou špejli a vytáhneme ji téměř suchou. Před krájením necháme chlebíček zcela vychladnout a následně ho skladujeme v uzavřené nádobě.


Recept na takovou klasiku, jako je banánový chlebíček , rozhodně nesmí chybět v žádné dobré sbírce receptů. Pokud ho v té vaší zatím nemáte, půjčte si tento náš a buďte si jistí, že se v ní bude královsky vyjímat.

Dneska pro vás mám náš oblíbený recept na banánový chleba! Dnes tu pro vás mám recept na banánový chleba. Nevím proč, ale tento recept stále měním a zkouším různé typy mouky, různé množství oleje, ale chtěla jsem připravit takový recept, aby suroviny byly běžně dostupné a levné. Zdravý banánový chlebíček. A ještě k tomu krásně voní po skořici a banánech.


Marti Autor Milovaný recept hodnocen í Uložit Sdílet Tisk. Ingredience na porcí. Unsubscribe from Carrie Fit?


Nemáte chuť na pečivo, které je vyrobené z mouky a rádi byste ochutnali něco nového? Vyzkoušejte tento banánový chlebíček. Je chutný a nenáročný na přípravu. Stačí pár minut a zdravý banánový chlebíček nebo muffiny můžete mít na stole.


Tématické fráze: banánový moučník biskupsky chlebicek s bananem recept na biskupský chlebíček zdravý biskupský chlebíček banánový bananove chlebíčky banaový chlebíče bananovy chlebycek banánový chlébíček s čokoládou chlebíček s banánem bílkový chlebíček s banánem banánový chebíček nedělní moučník. Dnes už není problém koupit zdravé potraviny, tak proč nezkusit i upéct zdravý chlebíček. Celosvětově známý banánový chlebíček si v Čechách našel již dost příznivců, nicméně stále jsme ještě pozadu za Franouzi a Italy, kteří jako správní gurmáni si jej také oblíbili, i když po něm tak nešílí jako v USA, Austrálii, Novém Zélandu, Velké Británii a Karibiku.


Troubu předehřejeme na 1stupňů.

Do mixéru dejte banány, sladidlo, olej a kypřící prášek. Poté směs dochuťte skořicí a vanilkovým extraktem, s tím opatrně, stačí menší čajová lžička. Dále můžete přidat také semínka - lněné a chia. Minulý rok jsem strávila s Grétou pár měsíců na Bali a jednou za čas jsme chodili do Starbucks speciálně kvůli této banánové buchtě s vlašákama a nezapomenu jak jsem se těšila až budu mít zase troubu a budu si moct upéct tento náš. Omrzeli ťa dookola tie isté kaše, či smoothies na raňajky?


Chlebík si môžeš dať napríklad s nejakým zdravým orieškovým maslom, či natrieť džemom alebo kvalitným maslom. Vďaka porcii ovsených vločiek ťa parádne zasýti a nemusíš sa báť škvŕkania v žalúdku ani pár hodín po. Bananový chlebicek recepty, které budete milovat.


Bezlepkový banánový chlebíček Znáte to určitě sami, kdy se vám stane, že čas od času šmejdíte po bytě a hledáte něco dobrého na zub. Já to mám takhle se sladkým a protože sladké domů vůbec nekupujeme, je to poměrně velký oříšek najít něco uspokojivého.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения