pondělí 27. května 2019

Klíčení mungo

Klíčení mungo

Máme je moc rádi my i děti a jejich klíčení je skutečně snadné a levné. Kupovat v obchodě se v dnešní době už běžně dají, ale přijde mi to úplně zbytečné a neekonomické. Tématické fráze: salát s klíčky z fazole mungo naklíčené mungo fazole recepty naklíčené mungo mungo fazole recepty klíčení munga fazole mungo klíčení klíčení mungo fazole baby mungo klíčení fazolí mungo mungo klíčení fazole mungo jak naklíčit mungo fazole naklíčené mungo fazole recept fazole mungo recept. Jakmile je mungo naklíčené, PET lahev rozřízněte a klíčky vysypte do cedníku, aby odkapala veškerá voda a nechte je chvíli odpočinout. Mungo nechte klíčit maximálně dní… 4. Takto připravené klíčky můžete okamžitě konzumovat, nebo je v uzavíratelné dóze uskladněte do lednice, kde vydrží cca jeden týden.


Klíčení mungo

Co všechno můžeme klíčit. Naklíčit můžete i semínka řeřichy, hořčice či vojtěšky. Využití je široké a můžete je konzumovat nejen v čerstvém stavu, ale také použít do salátů, polévek, pomazánek, na pečivo a podobně.


Zkuste si ke svému prvnímu pokusu o klíčení koupit bio mungo fazole. Kupte si záměrně v prodejně zdravé výživy bio mungo , které je bez chemického ošetření. Propláchněte je a minimálně hodin namočte do vody.


Poté necháme fazolky klíčit ve vodě v nakličovací nádobě. Nádoba může být z umělé hmoty či. Malé zelené fazole jsou oblíbené především v čínské a indické kuchyni. Před vařením je třeba mungo důkladně promýt pod tekoucí vodou a namočit ideálně na 10–hodin. Poté fazolky znovu propláchněte, dejte do hrnce se studenou vodou a vařte asi 40–minut.


Klíčky rukoly chutnají také jako rukola. Dáváme si je nejraději také na chleba nebo do salátu či pomazánek. Naklíčeno ke zdraví - eshop se zdravou výživou a potravinami.


Zajímáte se o zdravou výživu? Možná byste se rádi stravovali zdravě, a hledáte ty správné potraviny a postupy, které prospějí vašemu zdraví. Hrstička munga vám po třech dnech klíčení nabude na téměř litrový objem. Vybírejte luštěniny neloupané a nepůlené.


Může to být například červená i zelená čočka, hrách, římský hrách neboli cizrna či bezkonkurenčně nejoblíbenější sója mungo. Kde koupit semínka ke klíčení. V tomto případě doporučuju jednoznačně vybírat suroviny v bio kvalitě, které mají z. Klíčit raději nezkoušejte klasické fazole, obsahují totiž látky, které jsou pro nás ve větší míře.


Skvělé na nich je i to, že jsou jednoduše stravitelné, protože se při klíčení složité cukry rozštěpily na jednoduché a vám tak nehrozí větry jako po vařených luštěninách. Pamatujte, nekonzumujte víc než hrst klíčků denně! Pokud se vám do nakličování dvakrát nechce, můžete v obchodě zakoupit mungo fazole již naklíčené. Jestliže klíčit chcete, čtěte dále.


Autor: Archiv ireceptar. Ke klíčení potřebujeme celé fazole mungo. Namočená semena vložíme do zavařovací sklenice a hrdlo překryjeme gázou.


Klíčení mungo

Sklenici položíme na bok do misky a uložíme v teplé místnosti do tmavého teplého kouta. Podle potřeby, nejméně dvakrát denně, proplachujeme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální nádoby.


Na klíčení si vystačíte s tím, co doma máte. Jsou vhodné k přímé konzumaci, do salátů nebo jako přísada do rozličných jídel. Použití: na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů.


Mají jemně kořeněnou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения