pátek 10. května 2019

Marmeláda z černého rybízu

Marmeláda z černého rybízu

Tématické fráze: džem z rybízu marmeláda z černého rybízu rybízová marmeláda ládi hrušky co z rybízu rybízová marmeláda z červeneho rybizu nejlepší rybízový džem marmeláda z rybízu výroba rybízové marmelády štáva z červeného rybízu zavařování rybízu recept na marmeládu z rybízu strojek na rybíz. Necháme vařit hodinu, občas promícháme. Nižší obsah cukru než u marmelády z červeného je dán sladkostí černého rybízu.


Během vaření si nachystáme sklenice. Pokud používáme starší, tak je důkladně umyjeme a očistíme, aby se marmeláda nekazila. Tématické fráze: džem z černého rybízu černý rybíz recepty černý rybízový recepty džem z černého rybízu za studena černý rybízový džem za studena zpracování černého rybízu marmeláda z černého bezu černý rybíz za studena černý rybíz džem černý rybíz zpracování černý rybízový džem jak zpracovat. Nevařená marmeláda z černého rybízu - recept, návod na uvaření Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Nevařená marmeláda z černého rybízu.


Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Marmeláda z josty a černého rybízu recepty, které budete milovat. Tip pro paní Zdenu z Jpokud máte spoustu černého rybízu , dá se jen obrat, zamrazit, a v zimě, až přijdou nemoci a bude o vitamíny nouze, tak uvařit celé rodině výborný lahodný a voňavý čaj z tohoto zmraženého rybízu. Do hrnku dáme asi lžíci černého rybízu a zalijeme ne vařící, ale horkou vodou, abychom vitamíny.


Marmeláda z černého rybízu

Rybízová marmeláda je hotová! Domácí rybízovou marmeládu používáme na promazávání perníků, makovců a podobně. Dále můžeme marmeládou plnit vařené taštičky ( z tvarohového nebo bramborového těsta), taštičky pečené ( z listového, plundrového nebo tvarohového tučného těsta) nebo i kynuté knedlíky. Za tu chvilku, kterou tomu věnujete, bude odměnou výborná rybízová marmeláda , se kterou se ty kupované nedají vůbec srovnat.


Po přidání 1kg cukru(máme ji radši kyseljší) a minutovém. Jarmilo, já dělal loni nevařený džem z černého rybízu , ale neúspěšně – celkem všechen mi během krátké doby vykvasil. Recept na nevařený džem tedy raději nešířím #128521; chce to ještě doladit. Naopak doporučuji tento sice vařený, ale celkem úspěšný, letošní dávku už mám ve spíži. Každý ví, která bylinka mu voní nejvíc, kterou používá častěji a kterou zase méně.


Bobule černého rybízu obsahují dvakrát více vitamínu C než citrony. Jen mám malý tip na marmeládu z černého rybízu - dá se udělat nevařená - zachová si spoustu vitaminů atd. Ve zkratce jen pomixovat s cukrem.


Slupky z černého rybízu mají hodně pektinů, netřeba tedy přidávaž želírovací cukr a vařit. Včera jsem ji dělala ;-) Stačí zadat do vyhledávače nevařená marmeláda z. O víkendu na chalupě u babičky a dědy jsme se pustili do marmelády z černého rybízu. Mám ji moc ráda hlavně v dortech , lineckém koláči nebo lineckých kolečkách na Vánoce.


Marmeláda z černého rybízu

Na dávku, což je kg vylisované šťávy, je potřeba cca kg nasbíraného rybízu (většinu jsme dali černého , ale přidali jsme ale taky trochu červeného a bílého), výsledkem je 8. Tuto marmeládu z černého rybízu dělávala už babička a vždycky byla skvělá. Nic se nevaří, všechny vitamíny zůstanou a nekazí se. Cukr obstará konzervaci dokonale. Babičky sklenky vždy uzavírala celofánem a převázala provázkem nebo stáhla gumičkou. Pokud byste se přece jen báli zkažení, přidejte lžičku.


Pokud si rádi pochutnáte na jahodové marmeládě či džemu z černého rybízu , ale chtěli byste svůj sladký jídelníček trochu ozvláštnit, máme pro vás tip – vyzkoušejte si doma uvařit marmeládu z angreštu. Její lehce pikantní chuť vás dostane. Nechte hodin rozležet, občas zamíchejte celou voňavou hmotou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения