středa 8. května 2019

Plat farmaceutických asistentů

Plat farmaceuta a jeho asistenta. Také veřejné instituce musejí svým zaměstnancům vyplácet aspoň zaručené mzdy. V tomto sektoru však správně hovoříme o platech, jejichž hrubé měsíční základy jsou upřesněny vládním nařízením č. Vážené kolegyně, vážení kolegové, v posledních měsících začalo Prezidium ČAS zpracovávat otázku Komory sester, resp.


Komora farmaceutických asistentů je profesní organizací v České republice, sdružující farmaceutické asistenty. Hraje důležitou roli při plnění poslání profese farmaceutických asistentů , kteří jsou významnou součástí lékárenské péče. Nově vzniklá Česká komora farmaceutických asistentů (ČKFA) chce měnit jejich vzdělávání. Obor plánuje také propagovat mezi středoškoláky, aby zájemců nebyl nedostatek. Informace zazněly na tiskové konferenci k jejímu založení.


Farmaceutický asistent je absolvent vyšší odborné školy, který nejčastěji spolu s farmaceutem pracuje v lékárně. Prosazuje a hájí profesní zájmy, které jsou v souladu s odborným posláním oboru. Spolupracuje se státními a jinými orgány za účelem náležitého uplatnění oboru.


Sekce farmaceutických asistentů. Chtěla jsem se zeptat farmaceutů či farmaceutických asistentů , jestli nemají nějaké zkušenosti z ředěním cytostatik a radiofarmak. Byla jsem na exkurzi na oddělení nukleární medicíny a říkali, že hledají farmaceutické asistenty na tuto práci. Práce probíhá v laminárním boxu a musí si bát na bezpečnost, stejně. Doktorů za stejnou dobu o pět procent přibylo, sester o procenta ubylo.


Odcházely zejména z akutní lůžkové péče, naopak v ambulancích jich přibylo. Vyplývá to z dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) o personálních kapacitách a odměňování. V praxi se plat většiny asistentů pedagoga pohybuje blíže dolní platové hranici profese, k dalšímu snížení reálného platu pak dochází tím, že mnoho asistentů pedagoga je zaměstnáno jen na částečný úvazek. Podle generálního ředitele Česká lékárenská holding, která provozuje síť lékáren Dr.


Max, Daniela Horáka, se celý lékárenský trh potýká s nedostatkem kvalifikovaných pracovních sil. V jejich více než 4lékárnách chybí asi 2zaměstnanců, lékárníků nebo farmaceutických asistentů. Nejvíc v severozápadních.


AS sekce farmaceutických asistentů. Bylo by asi hezké, oslavit příští rok 20. Výsledkem schůzky, které se 10. Ministerstvu zdravotnictví zúčastnili kromě ministra Mgr. Adama Vojtěcha, MHA také předsedkyně a místopředsedkyně ČKFA Bc.


Postoje lékárníků a farmaceutických asistentů ke komplementární a alternativní medicíně Thesis details Notice: I hereby declare that I am aware that the information acquired from theses published by Charles University may not be used for commercial purposes or may not be published for educational, scientific or other creative activities as activities of person other than the author. Podle Národní soustavy povolání se odměny farmaceutických asistentů pohybují mezi 25. Devadesát procent farmaceutických asistentů ale pracuje v soukromé sféře, kde se mzdy řídí nabídkou a poptávkou,“ dodala.


Průměrná mzda v ČR byla v prvním pololetí 33. KFA) je dobrovolnou profesní organizací sdružující farmaceutické asistenty v České republice. Komora dbá o růst odborné a etické úrovně svých. Abychom Vám už teď přiblížili, co se v sekci dělo, děje a co nového se plánuje, zeptali jsme se Aleny Šindelářové a Martiny Šopíkové.


Založení České komory farmaceutických asistentů je volání po změně aktuální situace a zavedení koncepčních řešení, která nám chybí pro strategičtější plánování existence tohoto oboru. V letošním roce jsme dali prostor na konferencích Pharma News členům sekce farmaceutických asistentů ČAS, kteří pro Vás připravují velice zajímavé a poučné odborné přednášky. Administrativa spojená s provozem lékárny Zam. Vzdělávání personálu vlastním týmem školitelů z řad magistrů a farmaceutických asistentů Možnost zapojení do různých pracovních skupin Podpora dalšího vzdělávání seminářů, školení Čtvrtletní výkonnostní odměny Čisté,. Zázemí silné nadnárodní společnosti.


Skvělé platové ohodnocení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения