pátek 31. května 2019

Jak doma vyčistit stříbro

Jak čistit špinavou klávesnici u počítače? Pořídit si novou, čistou klávesnici dnes sice není nijak nákladné, je ale škoda zbytečně plýtvat penězi, kdy si tu starou a špinavou můžete sami doma důkladně vyčistit. Pokud jste si, stejně jako já, oblíbili spíše stříbro než zlato, všimli jste si už určitě, že tyto řetízky, náramky a prstýnky po čase nevypadají tak pěkně, jako když byly nové.


Zmatní a začnou černat. Pokud ale víte jak na to, můžete je doma snadno vyčistit a původní lesk jim rychle vrátit. Všechno, co k tomu budete potřebovat, najdete doma.


Jak na čištění stříbra doma. Uvědomujeme si, že když šperk ztratí svůj půvab a lesk, toužíte po nápravě co nejdříve. Nemusíte mít vždy čas vyrazit za odborníkem. Už naše babičky si uměly samy poradit.


S pár maličkostmi, které doma našly, dokázaly učiněné zázraky. Podívejte se na nejoblíbenější rady. Domácí triky, jak vyčistit zčernalé stříbro.


Jde to však i bez speciálních a drahých roztoků z klenotnictví. Jedním z čistících způsobů je roztok vytvořený z horké vody, ze tří lžiček kuchyňské soli a sáčku kypřícího prášku. Kypřící prášek můžete rovněž nahradit jedlou sodou.


Tento roztok nalijte do. Jestliže přichází šperk do pravidelného kontaktu s vodou, tento proces je ještě rychlejší. Aby si jednotlivé šperky zachovaly svůj původní vzhled a lesk, je třeba se o ně řádně postarat. Přečtěte si níže, jak vyčistit stříbro a jak se o něj správně starat.


Ukážeme vám, jak vyčistit stříbrné šperky v pohodlí domova s běžně dostupnými prostředky, jak čistit za pomocí specializované kosmetiky Connoisseurs, a ukážeme vám i jeden. Můžete si je sice nechat vyčistit ve zlatnictví, ale ne každému se tam chce pořád chodit nebo to považuje za zbytečné, když ví, že si může stříbro jednoduše vyčistit doma. Jak doma vyčistit zlaté šperky? Nejjednodušším způsobem, jak doma vyčistit vaše zlaté šperky, je vyvařit je v mýdlové vodě.


Ohřejete v kastrůlku trochu vody, přidáte do ní mýdlo, případně prostředek na mytí na nádobí, a šperky v ní krátce povařte. Postačí dvě až tři minuty a špína bude pryč. Jak vyčistit stříbro a stříbrné šperky? Zašlé a špinavé stříbrní předměty a šperky můžete vyčistit několika způsoby.


Můžete použít obyčejnou zubní pastu, dále třeba ocet a jedlou sodu nebo zkusit čištění pomocí jedlé sody a Alobalu. Doma stříbro můžeme čistit mnoha způsoby, asi nejlepší z nich je zároveň jedním z nejjednodušších. Vlhko v kombinaci s chlórem jsou pro lesklé pěkné stříbro přímo zabijáci, proto bychom stříbrné šperky rozhodně neměli nosit do bazénu. Mechanický způsob čištění stříbra.


Stříbrné šperky, stříbrné prsteny, stříbrné náhrdelníky ─ to vše může časem ztratit svůj lesk. Při čištění stříbra můžeme zvolit několik účinných meto jak šperku zašlý lesk opět dodat. Sepsal jsem pár ra jak vyčistit stříbro.


Na stříbro nasypte jedlou sodu na pečení a zalejte horkou vodou, popřípadě nechte povařit. Základní pomůcky při čištění v domácnosti. Budeme potřebovat saponát, vodu a čistý handřík. Všechn špína a mastnota by se tím měla uvolnit.


Velmi znečištěné šperky můžete před leštěním vyčistit také. Ryzí stříbro má krásnou světle bílou barvu, stříbrné šperky také a čím jsou z ryzejšího kovu, čím je stříbro čistčí, ryzejší, tím má více vlastností jako ryzí 1 stříbro. Zubní pasta stříbro vyčistí, může ho ale poškrábat. Další možností, jak vyčistit zčernalé stříbro , je použít obyčejnou zubní pastu.


K čištění se pak obvykle používají běžné zubní kartáčky a stříbro se s nimi drhne tak dlouho, až se černého povlaku zbaví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения