úterý 28. května 2019

Pivo z tanku

Prague tank beers, or to be more precise pivo z tanku , are every beer lover’s dream. Tank beer is fresh beer sent straight from the brewery to the pub without pasteurization. Basically, a brewery truck, in which the beer is kept at the right temperature, stops in front of pub connects to the pub tank and fills it up.


This means that there is. Walking around Prague these days, you are bound to come across a pub, restaurant, or cafe advertising pivo z tanku (beer from tanks). If you were to compare a beer from a tankovna (tank pub) directly against its bottled or kegged counterpart, I have no doubt that the tank beer would win your approval the majority of the time.


Pivo se do potrubí vytlačuje vzduchem vháněným mezi stěnu tanku a vak. Vzduch z kompresoru nepřijde do styku s pivem. Na správnou teplotu je vychlazená celá tankovna včetně veškerých potrubních rozvodů a vlastních tanků. Celá zásoba piva je trvale vychlazena na vhodnou teplotu, takže ani při velkém výčepu nenastanou.


Pivo z tanku

Vítá vás první interaktivní mapa, která vám najde nejbližší hospůdku s vaším oblíbeným pivem, čerstvým tak, jak jej ochutnávají sládci v pivovaru – tedy z tanku ! Pivo z CK tanku je vlastně takovou instantní polévkou. Přidejte do sáčku chuť, koření a zalijte vodou. Pivo se z cisterny přečerpá do tanku , obvykle vybaveného systémem „bag-in-tank“ Mezi stěnu tanku a vak se vhání vzduch, který pivo vytlačuje do výčepní hlavy a přes výčepní kohout do pivního skla. Hned nadpis je zavádějící, jako pivo z tanku se většinou označuje pivo čepované v restauracích z přetlakových tanků. Sám nejsem zastáncem CKT technologie, ale po návštěvě například pivovaru Ježek, jsem svůj názor přehodnotil.


Ano, nejedná se o tradiční technologii spilka, sklep, filtrace, sud. Objednáte pivo , my ho stočíme z ležáckého tanku do PET lahve a připravíme na rozvoz. Rozvážíme následující pracovní den od vašeho objednání.


Pivo z tanku

Pouhé čepování z tanku samozřejmě nezaručí, že pivo bude dokonalé. Z tanku k výčepu vede relativně dlouhá cesta trubkami, o které je třeba se řádně starat - denně je propláchnout vodou a jednou týdně vyčistit sanitačním roztokem, což je prakticky stejné jako u piva ze sudů. Kromě toho je nutné před každým. Pivo z tanku se v prémiových českých hospodách a pivnicích čepuje už bezmála čtyřicet let.


Tehdy to ale nebyly tanky, jaké známe dnes. Byly postavené nastojato a pivovary je instalovaly jen do nádražních a sídlištních restaurací s velkou spotřebou piva. Před několika lety ale tankové pivo zasáhlo i pivnice méně zvučných jmen, než jsou například pražské. Plzeň čepovaná přímo z tanku. Při tankové technologii se pivo Pilsner Urquell nečepuje z klasických sudů, ale z větších, originálních nerezových tanků o objemu nebo hl.


Nepasterizované pivo dovezené z plzeňského pivovaru v tepelně izolované cisterně se stáčí do nepropustného sterilního vaku, který je uvnitř. Tankové pivo Na čepu nabízíme tradiční plzeňský Prazdroj čepovaný z designových měděných tanků, který doplňuje tmavý Velkopopovický Kozel a také každý měsíc nabídka nazvaná Volba sládků, kdy vám budeme představovat po dobu celého roku speciální druhy piv. Pivo z tanku Nikdy neprošlo plnící linkou, nikdy se nestáčelo do sudů, nikdy se nesprávně neskladovalo a nikdy nebylo vystaveno vlivům okolního prostředí. Ke spotřebitelům se dostává přímo z ležáckých tanků a po celý čas přepravy je chlazeno na optimální teplotu.


Krušovické Šalandy v novém kabátě sázejí na nejčerstvější pivo z tanku a funkční interiér. Koncept restaurací Šalanda pod značkou Krušovice prošel velkou změnou. Své hosty už nezve do období první republiky jako ve čtyřech stávajících Šalandách, ale chce jim více přiblížit vlastní výrobu a čepování toho.


Pivo z tanku

Olympiády Pivo alespoň občas pije mužů a žen 1l piva vypije ročně každý Če.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения