pátek 24. května 2019

Nejlepší nálev na okurky

Tímto výborným nálevem zaléváme okurky , čalamády, cibulky, papriky a vše, co nás napadne. Lze použít horký i studený nálev. Pak už jen sklenice s výborným nálevem na okurky zavaříme podle zvyku.


Tématické fráze: okurkový nálev lák na okurky nejlepší lák na okurky nálev do okurek zavařujeme okurky zavařování okurek s dekem bzenecké okurky nálev na láčenky cukerín okurky láčenky lák na okurky recept bzenecky nalev okurkový lák okurky recepty nejlepší recepty na okurky nejlepší recept na okurky nálev nálev na. Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic.

Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme. Kyselé okurky jsou asi nejoblíbenější nakládanou zeleninou. V mnohých rodinách se recepty na nálev na okurky předávají z generace na generaci. Někdo zas zkouší stále něco nové. Nabízíme několik praxí ověřených receptů, jak udělat nálev na okurky.


A jako bonus recept na hanácké rychlokvašené okurky. Květen je ideální čas k sázení okurek! Jak na to, abyste měli bohatou úrodu.

Okurky je nejlepší sázet v květnu, jakmile pominou zmrzlí muži, tedy Pankrác, Servác a Bonifác. Na zahradu se mohou vyndat předpěstované sazenice, vysévat lze i semínka. Připravte nálev a povařte asi minut. Do poloviny sklenice narovnejte okurky (ty větší), dále přidejte kolečka cibule, koleček mrkve, kostiček křenu, celerovou nať a kopr, dorovnejte okurkami (malými) a zalijte.


Sterilujte minut na °C. Nálev ze tří litrů vyjde. Z příslušných surovin svařte nálev. Do sklenic naskládejte koření a zeleninu. Paní Táňa po vytažení sklenice hned neotáčí, ale chladí víčka mokrou utěrkou, aby se lépe chytla.


Otáčí je na několik hodin až druhý den. A když už jdete na trh s receptem, tak přeci musíte počítat s tím, že ne každý bude s vámi souhlasit. Zvlášť, když je sacharin opravdu zdravý škodlivý.


U nás se do okurek nikdy umělá sladidla nedávala a přesto jsou daleko lepší než okurky kupované. Navíc všechny ty cukerýny vždycky padají na jazyk, ať použijete jakýkoliv. Když vezmu tužku a papír, i se surovinami na nálev to vyšlo bratru na 2korun (zohlednila jsem cenu zeleniny, kdybych ji musela kupovat, energii na zavaření nepočítám).


A teď se podívejte, za jakou cenu se v obchodech nabízejí nakládané okurky a zeleninové směsi do salátu. Vydržela jsem pouze dny pak mé chuťové buňky neodolaly.

Nejlepší okurky na nakládání jsou hruboostné, chcete-li bradavičnaté okurky z kvalitního osiva. Nám se osvědčily okurky ze semenářství Holman-Jinak, Lada a Viola. V prvé řadě musíme vyřadit okurky , které jsou poškozené, a tudíž nejsou pro zavařování vhodné. Je také dobré, aby okurky byly alespoň přibližně stejně velké a měly stejný tvar, není totiž.


Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám. Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny. Chalupářka víkendový relax. Sub-Zero Day Solo Bushcraft Camp in the Wilderness During a Winter Storm, ASMR - Duration: 44:15.


Recept na luxusní domácí utopence. Domácí utopenci jsou opravdu fantastické. Jsou to ty nejlepší domácí utopenci. Sladkokyselý znojemský nálev je vhodný pro nakládání a zavařování zeleniny i jako zálivka zeleniny čerstvé.


Vychází z tradic znojemského zpracování okurek. Okurky mezi tím nařízneme ostrým nožíkem, kávovou lžičkou odstraníme kousek dužiny a na vydlábnuté místo vložíme stroužek česneku. Tyto rychle kvašené okurky se u nás v rodině dělají už celá desetiletí. Z dětství se pamatuji, že babička je dělala do velkého starého (snad i litrového hrnce), který již vyřadila z kuchyně (používal se už jen na tyto kvašené okurky ) a starký je každý den chodil tajně ochutnávat, že či už jsou :).


Přísady na nálev povařte spolu s půl litrem vody po dobu zhruba dvou minut a nechte vychladnout. Na utopence: menších špekáčků, 1-cibule, 2-lžíce plnotučné hořčice, mletý pepř, 1g nakládané kapie. Uvnitř řezu je opepřete, potřete plnotučnou. V obou případech pak nechte okurky ještě alespoň dva týdny odležet, aby se chutě pěkně propojily. Našla jsem recept, který jsem ještě dělala během okurkové sezóny, tak bych se chtěla s vámi podělit o tento druh mých receptů.


Dělala jsem sladkokyselý nálev , kterým jsem zalévala okurky z mé zahrady. Určitě vyzkoušejte během sezóny okurek. Já dělávám dva nálevy, sladkokyselý a sladký.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения