čtvrtek 16. května 2019

Roztoči v domácnosti

Alergeny účinně neutralizuje. Pravidelným používáním tohoto přípravku, můžeme podstatně snížit množství roztočů v domácnosti. V přírodě jsou roztoči hubení jejich přirozenými nepřáteli, a také je ničí sluneční paprsky, bohužel tomu tak není v domácnosti. Roztoči přežívají a reprodukují se lépe právě v matracích a lůžkovinách, neboť vlhkost a teplo lidského těla zde přetrvává až několik hodin.


Roztoči a jejich výměšky se spojují s většími částečkami prachu a usazují se na veškeré povrchy v domácnosti. Problémy roztočového původu často vznikají společně s momentem ulehnutí do postele, také při hraní dětí na postelích nebo sedačkách, pohovkách, kobercích, při vysávání a úklidu. Způsobují nepříjemné alergické reakce, které vám dokáží pěkně otrávit každičký den. Jejich potravou jsou šupinky lidské kůže, plísně i bakterie.


A kde jinde ho najít než ve vaší posteli. V posteli, na křesle, na gauči, v dekách a peřinách a na polštáři. Každý roztoč během svého. Existuje však několik poměrně jednoduchých opatření, která mohou jejich množství ve Vašem bytě výrazně snížit a úspěšně tak působit proti roztočové alergii. Nejspolehlivější cestou, jak zabránit vzniku alergií na roztoče je zbavit se.


Roztoči se živí lidskými lupy, kožním odpadem, textilními vlákny nebo drobky. Pro jejich růst je ideální teplota mezi a 26°C. Dobře se jim daří ve tmě, slunce je naopak zabíjí, stejně jako mráz. Roztoči v domácnosti Neexistuje domácnost, ve které by se nenašla matrace, polštář, peřiny aj.


Tyto nezbytnosti zpříjemňující naše bydlení, představují živnou půdu pro mikroskopická zvířátka, roztoče. Jejich výskytu však můžete čelit, a to dodržováním pár pravidel. Roztoči jsou tak malincí, že není možné je vidět pouhým okem. Proto je nutné všímat si několika věcí kolem a důkladně pečovat především o své lůžkoviny. I když se každý den umyjete od hlavy až k patě a uleháte s pocitem absolutní čistoty, může vás časem překvapit nepříjemná.


Roztoči v domácnosti

Malí tvorové se živí odumřelými kožními buňkami. Jejich nebezpečnost tkví v tom, že mohou u lidí vyvolat astma nebo alergickou reakci. Nejvíce těchto parazitů najdete přímo v posteli.


Firmy proto začaly dokonce vyrábět protiroztočové povlaky, které jsou pro tvory nepropustné. Jako prevence se doporučuje. Ale i zdravému dítěti je třeba plyšové a látkové hračky pravidelně prát, a stejně jako v případě lůžkovin, na °C. Jestliže máte v bytě vlhko, snažte se pravidelně a často větrat, protože takové prostředí je pro rozvoj roztočů optimální.


Roztoči v domácnosti

Ideální hodnota vlhkosti se pohybuje mezi a. Tato opatření se nazývají roztočová opatření. Roztoči milují vlhko a teplo, a přežívají v lůžkovinách, v kobercích a ve všech dalších textilních materiálech našich domovů. Roztočová opatření komplikují roztočům život, odstraňují je z domácnosti anebo brání jejich kontaktu s člověkem. Roztoči se nevyskytují na suchých a studených místech a pravidelným průvanem je pořádně naštvete. Náš tip: Jak na vlhkost a rosení oken?


Bytové prostory nepřetápějte. I v zimě se snažte držet teplotu okolo °C. Vzpomeňte si, jestli jste v poslední době nezačali používat nějaký nový přípravek, třeba prací prostředek, osvěžovač vzduchu nebo čisticí přípravek. Když nic takového není, odstraňte z domácnosti vše, co by mohlo způsobovat alergii či podráždění, a pozorujte, jestli se stav zvířete zlepší. Známí jsou ale nejvíce jako původci nepříjemných alergií vyskytujícími se v našich domácnostech.


Doporučovaná změna je důležitá v případě, že už žijeme v jedné domácnosti s alergikem ale i tehdy, jestliže si teprve alergii pěstujeme. A zdrojem přísunu vody je pro ně okolní vlhkost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения