středa 15. května 2019

Sušení jahod

Nebudete potřebovat ani sušičku. Nejvíce času vám tak zabere dokonalé omytí a odstopkování jahod. Všechno ostatní už půjde samo.


Náš tip: Zpracováváte-li jahod více, zakupte si speciální kleště na odstraňování stopek. A v neposlední řadě lze náš finální produkt sušení využít v kuchyni na mnoho různých způsobů. Provedeme vás sušením jahod krok za krokem – od správného výběru vstupních surovin, přes samotné sušení až po závěrečné uskladnění a následné zpracování.


A začneme samozřejmě probírkou. Další variantou, jak připravit jahody na dlouhodobé uskladněné, je jejich sušení. Pro sušení jahod a jiného ovoce a zeleniny využijete moderní sušičky ovoce a zeleniny.


Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Jejich chuť bývá dokonce výraznější.


Je to tím, že v nich chybí voda, která se při sušení odpařila. Se sklizní jahod je lépe počkat, až plně dozrají. Zralé plody zásadně odštipujeme, nebo odstříháváme, nikdy je se stopkou nevytrháváme. Lépe je sklízet jahody ráno, ne za horka.


Sušení jahod

Existuje mnoho způsobů, jak při sklizni jahod. Podívejme se na nejpopulárnější metody, jejich výhody a nevýhody pro zachování. Podrobný návod na sušení ovoce, zeleniny a hub. Uvedené časy sušení u jednotlivých surovin jsou pouze orientační – sušení může trvat kratší i delší dobu. Doporučené teploty nepřekračujte.


Pokud si přejete, aby byl výsledný produkt raw, nastavte teplotu na max. C a prodlužte dobu sušení. Na perfektně vysušené ovoce nemusíte mít sušičku. Pokud nechcete kupovat sušené ovoce, které je často přislazené, máme zde podrobný návo jak ovoce usušit v obyčejné elektrické troubě. Sušení jahod v konvekční troubě, troubě, elektrické sušičce.


Recepty marmelády a jahodového kompotu. Lze je používat všude tam, kde čerstvé jahody. Ovoce sušené hlubokým mrazem za velmi nízké. Křupavé kousky jahod plné živin! Takové jsou naše mrazem sušené jahody!


Neobsahují žádný přidaný cukr ani konzervanty. Pomocí této unikátní metody sušení si tak jahody zachovají téměř všechny živiny, vitamíny a. Miluji je především děti, ale i dospělí. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Pěkné a působivé jsou především plody, ale ani listy se svým tvarem nedají v kráse zahanbit. Jahody jsou sušené pomocí tzv.


Avšak pozor, k léčebným účelům používáme výhradně lesní jahody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения