pátek 24. května 2019

Krem na cupcake

Ja jsem nedavno objevila super krem na cupcakes , ktery skvele drzi tvar. Smetana se svari s vajecnakem, prida se nalamana bila cokolada do uplneho rozpusteni a necha se pres noc vychladit v lednici. Druhy den se prida mascarpone a vysleha se do tuha. Základní křehké a nadýchané těsto na cupcakes s krémem.


Krem na cupcake

Předehřejeme troubu na 1°C. Připravíme si formu na cupcakes s krémem a vyskládáme do něj papírové košíčky. V jedné míse společně vyšleháme změklé máslo (g) s prosetým krupicovým cukrem (1g). Poslouží nám k tomu dobře sítko na mouku a cukr. Recept na máslový krém se sněhem.


Bílky s cukrem dejte do malého kastrůlku nebo do kovové misky, tu umístěte nad hrnec s vroucí vodou a nad vodní párou obsah metličkou šlehejte tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. No neni zac, ja taky vzdycky sama tapu, kterej krem zvolit :) Jo, to je klasickej krem na carrot cake , kterej se da analogicky pouzit i na carrot cupcakes. Tipy na kouzelné a výborné cupcakes.


Krem na cupcake

Samozřejmě existuje možnost, kdy si koupíte práškovou směs, kterou jen smícháte s pár tekutýma ingrediencema a máte hotovo, ale věřte, že pokud si uděláte těsto vlastní, budou mnohem lépe chutnat a ještě ke všemu z nich budete mít větší radost! Krém na cupcakes recepty, které budete milovat. Komentář k receptu Cupcakes nahlásit komentář Dobrý den, recept se nepovedl, neupeklo se to, je to špatný!


A doteď nejsem přesvědčená, že umím ty nejlepší a nejskvostnější cupcakes na světě. Nicméně i tak jsem objevila několik kombinací, které konzervativně točím pořád dokola, protože jsou, řekněme si upřímně, prostě BOŽÍ. A vlastně na to nepotřebujete ani žádné speciální vybavení. Aj keď do nich idú podobné ingrediencie, majú rozdielne postupy v príprave cesta.


Cesto na cupcake je jemnejšie než to muffinové, pripomína viac tortové korpusy. Do těsta na cupcakes přisypeme mouku, přilijeme mléko a znovu vyšleháme, dokud nám nevznikne hladké hutné těsto. Těsto rozdělíme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili papírovými košíčky.


Vanilkové cupcakes pečeme - minut, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí. Ja šľahám na kuchynskom robote, ale ešte prednedávnom som používala obyčajnú nerezovú misu a veľkú metličku na šľahanie. Pridáme cukor – zámerne neudávam gramáž, pretože môžete použiť akýkoľvek cukor, či už klasický biely, alebo aj hnedý, fruktózu, alebo aj napr.


Urcite vyskusaj SMBC - svajciarsky maslovy krem , ktory je krase tuhy, nadychany a nie presladeny ako klasicky buttercream. Proto jsem se rozhodla upéct cupcaky, které budou čokoládové od hlavy až k patě. Tentokrát jsem neměla moc času, takže místo několikahodinového prohlížení blogů a hledání toho nejlepšího receptu jsem zadala do Googlu the best chocolate cupcakes a klikla na první odkaz.


Hledala jsem dnes recept, na nejake muffiny (ja delala mini) pro syna do školky na oslavu narozenin,vybrala jsem tyto, testo hustejsi,ale zdobici pytlik s koncovkou s kulatym otvorem mi pomohl skvele, krem mam pekne husty a nahoru jsem dala lentilku, at se detem libi ;-). Suroviny na základ: 3ml mléka, PL Gustinu, PL hladké mouky, vanilkové cukry, g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Mouku s Gustinem je lepší předem rozmíchat v trošce mléka a nalít do zbylého vroucího mléka přes sítko, aby mouka neudělala hrudky. Už vás nebaví připravovat klasické nádivky, které používáte při zdobení muffinů nebo k plnění koláčů, trubiček, dortů a jiných sladkých dobrot?


Načerpejte inspiraci na nejlepších krémů, které můžete použít do jakýchkoliv sladkých dobrot. Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krém naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na povrch cupcakes.


Ja pouzivam aj traseny krem ,alebo coko- do pohara si dam poldeco vody a vsypem jednu zelatinu a necham napucat medzitym nad parou roztopim 200g horkej coko v 300ml smotany na slahanie,potom pridam 2lyzice kakaa a premiesam,potom vmiesam zele a miesam kym sa to nespoji. Je to ale škoda, protože těsto je díky podmáslí krásně vláčné a vydrží i několik dní. Vlastně mě tato kombinace napadla, když jsem dostala příležitost péct na svatbu. Všechny cupcakes byly krásně barevné a zdobené ovocem. Jedny jsem však dělala mrkvové, kde je krém z philladelphie, tedy bílý, a napadlo mě udělat podobný krém na čokoládové muffinky.


Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vyšleháme s máslem nebo Herou, tuk musí mít také pokojovou teplotu. Na vychladle cupcake krém buďto namažeme nebo ozdobíme cukrářským pytlíkem. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a kolečkem banánu pokapaného citronem, a to pokud nebudeme cupcake hned podávat. Jak už jsem zmiňovala mnohokrát, cupcakes jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Jsou upečené za pár minut, během chvilky vychladnou a už můžete chystat krém.


V tomto případě je potřeba nechat jogurt, který tvoří základ krému, vykapat pár hodin předem, ideálně přes noc. Nadýchaný máslový krém, s pomocí kterého vytvoříte nádherné dorty, cupcaky i zdobení, jakého se vám zachce. Krém nenahrazuje klasický dortový krém vzhledem k množství cukru.


Krem na cupcake

Jeho použití je převážně na cupcaky, zdobení nebo na dorty pod vrstvu marcipánu. Pokud i tak je na vás krém příliš sladký, můžete část másla nahradit třeba ovocným džemem. Vyjmeme je z trouby a necháme chvíli vychladnout uvnitř formy, abychom se nespálili.


Poté přendáme na rošt podložený hrnečky, jako na fotce ( na které také můžete vidět, jak dopadne cupcake bez pevné formičky nebo jak vyroste, pokud ho naplníme těstem až po okraj papírového košíčku).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения