čtvrtek 2. května 2019

Hruškový džem bez cukru

Výborný hruškový džem - ingrediencie. Ja som sa to už naučila aj bez pomeru. Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme.


Hruškový džem bez cukru

Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu. Včera jsem tento džem udělala dle receptu. Je trochu sladší,tak jsem přidala trochu víc kys. Je výtečný ,fakt pecka.


Příště zkusím ubrat trochu cukru a přidat želírovací přípravek,jak písla p. Zkuste džem kápnout na talířek, počkejte a zjistěte jestli dostatečně želíruje. Pokud ne, ještě chvilku vařte. Potom džem slijte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a sterilujte v troubě na plechu s vodou minut při stupních. Nechte džem zchladnout bez další manipulace.


Komu se nechte kuchtit a má na něj. Princíp je podobný, ako pri slivkovom lekvári z rúry – akurát je to úplne bez cukru , čiže ho môžu aj diabetici. Potrebujeme: kg hrušiek (alebo aj plný košík) – umytých a zbavených jadierok a stopiek lyžičku. V záplavě chutí exotického ovoce někdy potěší prostá a nekomplikovaná chuť jemného ovocného produktu. Recept na hruškový džem.


Takovým je i hruškový džem. Hruškový džem je trochu neobvyklý způsob zpracování hrušek, ale stojí zato ho vyzkoušet. Návod jak udělat hruškový džem nabízíme krok za krokem. Tip: Keďže nálev sa cedí, citrónovú šupku netreba strúhať, stačí ju z dobre vyumývaného citróna orezať nožom alebo škrabkou na zemiaky.


Hruškový džem bez cukru

Kyselinu citrónovú môžete pre rovnomernejšie rozmiešanie a rozpustenie rozmiešať v lyžičke vodu tesne pred pridaním do džemu. Variant: Hruškový lekvár môžeme pripraviť aj bez pridania cukru a kyseliny, iba ako rýdzo prírodný produkt. V takom prípade ho radšej sterilizujte, aby vaša práca a energia nevyšla navnivoč. Opatrné gazdinky sterilizujú pre istotu aj lekvár s cukrom. Naši predkovia nesterilizovali, nepridávali cukor, lekvár uskladňovali v. Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru , která přijdou do každé sklenice?


Použijte místo něj špetku soli. Zkuste to s jablky či hruškami podle receptů makrobiotičky Dagmar Lužné. Vyzkoušejte recept na voňavý hruškový džem s kousky ovoce, který se hodí pro vánoční přípravu moučníků, ale i jen tak na chuť. To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak?


Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacícho cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Hrušky omyjte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Dejte je do mísy, zasypte cukrem a nechte v chladu přes noc odstát tak, aby pustily šťávu.


Hrušky rozmixujte, přidejte zázvor, skořici, badyán a citronovou šťávu a promíchejte. Používám čerstvý zázvor a jen jeho dužinu bez zdřevnatělých částí. Tvrdé tři hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na malé kostičky a přidáme do jablko-hruškové směsi.


Směs přivedeme k varu a přidáme želírovací směs Dr. Oetker, již bez jakéhokoliv cukru. Po přidání cukru ho nevaříme zbytečně dlouho, protože by se zhoršila jeho barva i vůně. Jelikož hrušky nejsou kyselé ovoce, přikyselujeme malým množstvím kyseliny citrónové. Kdy je hruškový džem hotový, poznáme několika.


Poznámka: Tento džem nie je vhodný na plnenie koláčov a buchiet, pretože vyteká. Farba džemu závisí od odrody a stupňa zrelosti hrušiek, ktoré použijete. Je to skôr džem na natieranie, napr.


Hruškový džem bez cukru

Brusníc môžete dať aj viac, podľa chuti. Džemy a marmelády bez přidaného cukru či s náhradním sladidlem, stévií. Vysoký podíl ovoce a vynikající chuť bez přidaného cukru.


Džem bez cukru recepty, které budete milovat. Zkoušely jste někdy zavařovat ovoce na marmelády a džemy bez cukru ? Vždycky když dělám džem a sypu do něj kvanta cukru a želírovací prostředek, tak si říkám, že to rovnou můžu koupit v krámě, protože je to vlastně totéž. Máte s tím někdo zkušenost?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения