čtvrtek 16. května 2019

Voskovani karoserie

Vrcholem každého komplexního umytí vozidla je ošetření karoserie voskem. Navoskovaný lak získá působivý lesk, především ho ale vosk chrání před poškozením různými škodlivými nečistotami, jako jsou ptačí trus nebo ostré prachové částice, a před blednutím barvy vlivem slunečního záření. Vosk v jakékoli formě působí jako ochrana laku před povětrnostními vlivy.


Karoserie vozidla se po jeho aplikaci nejen více leskne, ale hlavně se o poznání méně špiní. Podstatou každého vosku je zacelit micropóry v laku a na karoserii vytvořit ochrannou vrstvu.

Z ošetřené karoserie se voda rychle roztrhá a mění se velké kapky vody, které rychleji stékají z karoserie. Nicméně pokud pracujete poprvé s novým neznámým voskem, není od věci si to nejprve vyzkoušet na malém kousku, jak rychle ztvrdne. Může se stát, že než vosk nanesete na celé auto (což zabere třeba minut0), tak už nepůjdou rozleštit části karoserie , kde jste začali. Voskování karoserie s karnaubským voskem- ochrana před UV zářením, hmyzem a solí. Vysátí interiéru včetně zavazadlového prostoru.


Pomůžeme vám najít ten nejlepší vosk a naučit ty nejlepší postupy voskování auta. Vyčištění palubní desky a vnitřních plastů. S námi rozzáříte své auto víc než kdy před tím.

Karnaubský vosk je čistě přírodní vosk, který je získáván z listů brazilské palmy Copernicia Prunifera. Nejtypičtější vlastností karnaubského vosku a všech přírodních vosků je zejména jejich nenapodobitelný lesk, který je přirozený, má neskutečnou hloubku a působí jakoby mokrým dojmem. Celý tento proces je závislý na celkovém znečištění karoserie a případné nutnosti odstranění staré vrstvy vosku. Materiálové náklady v podobě speciálních čističů, odstraňovačů, vosku a utěrek činí 2. Díval jsem se do servisní knížky a položku Ošetření laku karoserie tam mám také, u toho Podpis a razítko autorizovaného partnera Na jiném místě je napsáno, že podmínkou pro uznání záruky na karoserii je pravidelné udržování autokosmetikou.


Voskování je stále nejběžnější a nejoblíbenější ochrana laku karoserie automobilu. Vosk lak zakonzervuje, chrání jej před povětrnostními vlivy a především se lak auta po jeho aplikaci krásně leskne. Další výhodou jsou hydrofóbní vlastnosti vosku, jinými slovy lak po aplikaci vosku odpuzuje vodu a to oceníte zejména. Takto ošetřená karoserie je dobře chráněná proti ulpívání nečistot a velmi snadno se znovu uvádí do perfektního stavu.


Proces leštění a voskování je optimální opakovat minimálně dvakrát do roka, zvláště pečlivě pak zejména před zimním obdobím. Pokud je karosérie správně navoskovná, je lak chráněn před vlivem soli, slunečního záření (UV), ptačího trusu, malých kamínků vířených ve vzduchu apod. Voskování auta je činnost, při které na povrch karoserie automobilu nanášíme tenký povlak vosku, který na jejím povrchu vytvoří celistvou ochrannou vrstvu. Někteří lidé zaměňují nebo sjednocují pojmy „voskování“ a „leštění“, je to však úplně něco jiného.


Leštění je mechanické vyhlazení povrchu laku za. Voskování laku je nejoblíbenější a nejčastější způsob, jak ochránit lak automobilu. Voskovním dosáhnete ideální ochranu před nadměrným špiněním a vynikající voděodpudivost.


Už při těchto krocích, stejně jako při samotném voskování, se ale vyplatí ochránit pryžové a plastové části auta, klidně papírovou lepicí páskou.

Není to jen vrstva barvy jako doma na stěně, kterou prostě někdo natřel :-). Tradiční jednovrstvá automobilová barva (známá, ale stará, ačkoli je stále příležitostně používána) je vrstvou barvy aplikované na vrstvu základního nátěru, který byl nanesen na povrch karoserie , která byla antikorozně ošetřena. FACDOS „NANO SHAMPOO“ „NANO Šampón“ s obsahem vosku. Koncentrát pro ruční mytí automobilů, vysoce kvalitní High-Tec šampón pro důkladné mytí s vysokým leskem a dlouhodobou konzervací povrchu v jedné operaci. Ruční mytí aut v centru Liberce.


Tyto služby provádíme již pátým rokem. Specializujeme se na: Kompletní čištění osobních a dodávkových vozidel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения